Violeta ir Vilius laidoje „Tarasovai virtuvėje“ į žiūrovus kreipiasi džiaugsmingai nusiteikę, kadangi pagaliau pradeda naują sezoną, kurį atidaro itin rudenišku patiekalu – cukinijų blynais.
„Štai ir mes, nesimatėme visą vasarą! – sveikinasi V.Tarasovienė. – Išprašėme iš sodo paskutinių cukinijų ir gaminsime blynus. Manau, ne vienas esate tokius daręs, tačiau aš juos ruošiu truputėlį kitaip. Jie bus ne saldūs, o sūrūs, su padažiuku.“
Blynams reikės cukinijų, kiaušinių, sūrio, krapų, miltų, o padažas bus ruošiamas iš varškės, grietinės ir pieno.
Iniciatyvos gaminti iš karto imasi Vilius, kuris pasisiūlo sutarkuoti cukinijas. Violeta pademonstruoja, kaip tą reikėtų daryti, o pati pradeda ruošti padažą. Vis dėlto akies krašteliu ji kritiškai žiūri, kaip V.Tarasovas stengiasi tarkuoti.
„Nesitreniravau visą vasarą, – teisinasi Vilius. – Sunku man, vargo vakarienė. Tau daug greičiau einasi.“
Perėmusi tarkavimą, Violeta atskleidžia, kad iš peraugusių cukinijų galima gaminti ir balandėlius – tik juos vynioti reikėtų ne į kopūstus, o į cukiniją.
„Didžiulę cukiniją pjaunate žiedeliais, išimate vidurį, paliekate žievelę, įdedate faršą, o tuomet viską keliate į puodą“, – aiškina V.Tarasovienė.
Sutarkavęs sūrį, Vilius vėl perima cukinijos tarkavimą, o Violeta toliau ruošia padažą.
„Nesu nė karto laidoje tiek daug gaminęs“, – pavargęs ištaria V.Tarasovas.
„Pats norėjai visus pamaitinti, tai dabar gamink“, – atkerta Violeta.
Cukinijų blynų kepimą kaip visada lydi Viliaus dainos ir poros juokas, o galiausiai patiekalas paruoštas.
„Cukinijų blynai paruošti, gero apetito!“ – linki V.Tarasovas.
Visą gaminimo procesą žiūrėkite laidoje: