Laidą Violeta ir Vilius Tarasovai pradeda sveikindamiesi ir pristatydami, ką gi gamins antrojoje šio sezono laidoje.
„Kepsime labai skanų ir lengvai paruošiamą sūrio pyragą, kuriame naudosime maskarponę ir daug žaliosios citrinos sulčių, suteiksiančių gaivumo, – atskleidžia V.Tarasovienė. – Nesibaiminkite, kad ingredientų nemažai.“
Violetai pradėjus ruoštis gaminimo procesui, Vilius pasisiūlo išspausti žaliosios citrinos sultis.
„Tu taškai mane!“ – netrukus balsą pakelia V.Tarasovienė.
„O kaip man kitaip išspausti? – atkerta V.Tarasovas. – Padainuok gal ką nors, kad nebūtų tokios nejaukios tylos?“
„Ne, šiandien tu dainuosi“, – atšauna Violeta.
Kol Vilius susidoroja su sulčių spaudimu, Violeta paruošia pyrago padą, kurį trumpam įdeda kepti į orkaitę. Savo lėtą procesą V.Tarasovas teisina prarastais įgūdžiais, kadangi po atostogų šiek tiek atsipalaidavo.
Išspaudęs sultis, Vilius imasi tarkuoti citrinos žievelę, tačiau iš karto susiduria su naujais sunkumais – žievelė nesitarkuoja.
„Lažinamės, kad aš sutarkuosiu?“ – klausia Violeta.
Vis dėlto ir V.Tarasovienei žievelė nepasiduoda, tad tenka keisti tarką.
Laukiant, kol pyrago padas šiek tiek atvės, paruošiami du skirtingi kremai – iš pradžių supilama maskarponės masė, o tuomet – žaliosios citrinos. Galiausiai dedama į orkaitę kepti.
Pyragui iškepus, Violeta kruopščiai jį papuošia, o tuo niekaip neatsidžiaugia Vilius.
„Tikrai patobulėjome“, – šypsosi jis.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: