Šį kartą Violeta ir Vilius sveikinasi angliškai, kadangi gamina anglišką piemenėlių pyragą.
„Tai yra vienas mano mėgstamiausių pyragų šiuo metų laiku. Tinka rudeniškam orui, atrodo, šildo iš vidaus“, – tikina V.Tarasovas.
Sočiajam pyragui pagaminti reikia maltos jautienos, bulvių košės, žirnelių, morkų, pomidorų pastos ir žolelių.
Kol pora ruošia įdarą, ant kurio viršaus bus dedama bulvių košė, virtuvėje, kaip jau įprasta, skamba dainos.
„Patiekalas pagaminamas pakankamai greitai, užtrunka tik išvirti bulves“, – sako V.Tarasovienė.
„Čia yra mano pagaminta bulvių košė“, – progos pasigirti nepraleidžia Vilius.
Įdėjusi kepti jautieną, Violeta ją truputį patroškina tam, kad išgaruotų skystis. Tuomet įberia morkų ir žirnelių.
„Įdaras neturi būti skystas, todėl sultinio pilsiu nedaug. Troškiname apie 10 minučių“, – aiškina V.Tarasovienė.
Galiausiai įdaras pilamas į kepimo indą, ant jo dedama bulvių košė ir užtarkuojamas sūris, o viskas keliauja į orkaitę.
„Iškepus svarbiausia truputėlį leisti pailsėti, nes kitaip negražiai išsiims iš indo“, – pataria Violeta.
Tradiciškai pyrago ragauti pirmas imasi Vilius, kuris netrukus paskelbia įvertinimą – puikiai!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: