Violeta ir Vilius Tarasovai sveikinasi būdami gamtoje, už jų auga obelys, o fone girdisi šunų lojimas ir paukščių čiulbėjimas.
„Esame senelių, tėvų sode, kuris eina iš kartos į kartą“, – paaiškina V.Tarasovas.
„Kadangi jau yra vasara, mes norime jums parodyti patiekalų, kuriuos būtų galima pasigaminti kepant šašlykinėje“, – pristato V.Tarasovienė.
Šį kartą Tarasovai gamina vištienos šašlykus, kurie marinuoti „Satay“ padaže, o garnyrui ruošia šparagines pupeles ir kuskusą.
„Šiandien mano darbas bus užkurti ugnį“, – džiaugsmingai ištaria Vilius.
„O aš užsiimsiu vištiena“, – priduria Violeta, kuriai, kaip visada, atiteko didžioji gaminimo dalis.
Vis dėlto V.Tarasovas šįkart neapsiriboja tik ugnies užkūrimu – Violeta jo paprašo nulupti svogūną.
„Galvojau, man šiandien užteks tik užkurti ugnį ir galėsiu patinginiauti“, – šypsodamasis pasiskundžia Vilius.
„Tu ir taip visą laiką tinginiauji“, – atkerta V.Tarasovienė.
Kol vištiena marinuojasi, Violeta imasi daryti garnyrą, o Vilius tvarko stalą.
„Daro, daro, o aš viską turiu tvarkyti. Ar sunku buvo užsukti stiklainį?“ – piktinasi V.Tarasovas.
Padarius garnyrą, toliau ant iešmų maunami šašlykai, o Violeta dar priduria, kad mėgstantiems egzotiškesnį maistą, pabaigoje vištieną galima apipilti medumi.
„Ne, ne bajerių diena šiandien, – stovėdamas prie šašlykinės toliau šypsodamasis burba Vilius. – Aš turiu stovėti, kepti ir prižiūrėti. Žmonelė pabėgo, tipo kažkuo užsiima virtuvėje, o aš turiu suktis kaip noriu.“
Baigus gaminti patiekalą ir serviruojant jį lėkštėje, Violeta prasitaria, kad Viliui „Satay“ padaže marinuoti šašlykai ne itin patinka, todėl įdomu, kaip jį įvertins šį kartą.
„Mmm... Šitoje laidoje aš senus skonius atrandu naujai“, – patiekalą teigiamai įvertina V.Tarasovas.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite laidoje: