Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tarptautinę tuno dieną – 20 receptų: nuo pamėgtų salotų iki nesaldžių kepinių

Gegužės 2-ąją pasaulyje minima Tarptautinė tuno diena. Šią žuvį pažįstame ir mėgstame daugelis – galbūt dažniau ją valgome konservuotą, rečiau šviežią, tačiau ir vienokia, ir kitokia ji yra puikus įvairių patiekalų ingredientas. Jūsų dėmesiui – visas receptų dvidešimtukas: nuo kasdienių derinių su makaronais, salotų iki pikantiškų kepinių. Rinkitės ir išbandykite!
Tuno salotos
Tuno salotos / Tinklaraščio g-blogas.lt nuotr.
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos su riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Tunas: 1.00 vnt. (Indelis konservuoto tuno savo sultyse)
Šparaginės pupelės: 1.00 st. (šaldytų arba šviežių)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 2.00 valg. š. (virtų laukinių arba ilgagrūdžių)
Petražolės: 20.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui pusė citrinos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (Užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.

2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3–5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią jų spalvą. Šaldytas šparagines pupeles virkite vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės.

3. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite salotų užpilą. Dubenėlyje sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Daržoves, virtus ryžius ir tuno gabalėlius sudėkite į gilų dubenį, apšlakstykite užpilu ir atsargiai išmaišykite. Salotas dėkite į lėkštes, papuoškite petražolių lapeliais.

Suskleisti
Salotos su tunu
Receptas: Salotos su tunu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Tunas: 400.00 g (konservuotas aliejuje)
Pomidorai: 300.00 g (vyšniniai)
Ridikėliai: 200.00 g
Sultenės: 300.00 g
Česnakai: 300.00 g (laiškinių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite.

2. Į lėkštę pridėkite plautų, nusausintų, jei reikia – susmulkintų, sultenių lapų, pjaustytų ridikėlių, pomidorų, smulkintus laiškinius česnakus, supjaustytą žiedais svogūną. Šaukštu ant viršaus sudėkite tuną.

3. Salotas galima apšlakstyti aliejumi iš konservo, citrinų sultimis, pagardinti druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžioji raudona ir geltona)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Tuną sudėkite į dubenį ir šakute sutrinkite. Įmaišykite daržoves.

3. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

4. Užpilu apliekite salotas, sudėliokite į stiklinaites ir papuoškite petražolėmis.

Suskleisti
Itališkos salotos su tunu
Receptas: Itališkos salotos su tunu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 65
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spiralių)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė garbanotų)
Tunas: 2.00 vnt. (dvi nedidelės skardinės konservuoto savo sultyse)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Vermutas: 150.00 ml (sauso baltojo - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šviežios šakelės - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaparėliai: 3.00 valg. š. (konservuotų, pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti.
  2. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite.
  3. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, šakute juos kiek pasmulkinkite.
  4. Nuplautus pomidorus supjaustykite griežinėliais, petražoles susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite makaronus ir plėšytas salotas.
  5. Sudėkite pomidorus, kiaušinius, atsargiai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite tunus, suberkite smulkintas petražoles. Paruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite vermutą ir aliejų.
  6. Sudėkite trintus česnakus, dar sykį viską sumaišykite.
  7. Pagal skonį įberkite rudojo cukraus, druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai išsukite. Įmaišykite kaparėlius.
Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos su kukurūzais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 196
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. ((skardinės, konservuotų))
Tunas: 1.00 vnt. ((skardinės, konservuoto))
Agurkai: 1.00 vnt. ((vidutinio dydžio))
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 2.00 vnt. ((virtų))
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską susmulkiname ir sumaišome su keliais šaukštais majonezo. Proporcijas galime pritaikyti pagal savo skonį. Recepto autorė daugiausiai dėjo kukurūzų. Skanu pagardinti trupučiu maltų pipiriukų.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Tuno ir kiaušinių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 70
Receptas
Ingredientai
Tunas: 150.00 g (kokybiško konservuoto savo sultyse)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (jei tunas nesūdytas)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių kapotų)
Kaip gaminti

1. Tuną sugnaibykite šakute į nedidelius gabalėlius, berkite į dubenį, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytus kiaušinius.

2. Iš garstyčių, majonezo ir prieskonių sumaišykite padažą, pilkite ant mišrainės ingredientų ir gerai išmaišykite. Negailėdami paskaninkite krapais.

3. Valgykite uždėję ant mėgstamos duonos riekelių ar standžių (pvz., Romaninių) salotų lapų.

Suskleisti
Makaronų ir tuno salotos
Receptas: Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 1.00 skiltelės (susmulkinta)
Citrinos žievelė: 2.00 arbat. š. (nutarkuotos)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Petražolės: 3.00 sauja (susmulkintų)
Krapai: 1.50 sauja (susmulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Balzaminis actas: 60.00 ml (baltojo)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Alyvuogės: 1.00 st. (žaliųjų, be kauliukų, supjaustytų)
Makaronai: 400.00 g (rinkitės stambesnius – penne, kriaukleles ar kt)
Tunas: 2.00 vnt. (skardinės po 120 g konservuoto; skystį nupilkite)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų; arba berkite pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja (patiekimui)
Kaip gaminti

Jei šviežių žalėsių salotas rekomenduojama užpilti padažais prieš pat jas patiekiant, tai makaronų salotas, jei ruošiate jas iškylai, drąsiai sumaišykite dar namuose – pastovėję jos taps tik skanesnės, visi skoniai suspės susidraugauti. Tokioms salotoms tiks pakepintos daržovės, kalnas žalumynų, kiaušiniai, virtos ar keptos mėsos gabalėliai arba universalusis konservuotas tunas!

1. Dideliame dubenyje sumaišykite česnakus, citrinos žievelę ir sultis, petražoles, krapus, druską, balzamiko actą ir aliejų.

2. Makaronus išvirkite al dente (šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės), perliekite lediniu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į paruoštą padažą. Įmaišykite alyvuoges ir išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.

3. Sudėkite viską į didelį serviravimo indą, ant viršaus sudėkite tuną, rukolos lapelius ir pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

Suskleisti
Karštas sumuštinis su tunu
Receptas: Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Batonas: 9.00 riekės
Fermentinis sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Tunas: 150.00 g (konservuoto aliejuje)
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (supjaustytų)
Petražolės: 1.00 žiupsnelis (kapotų)
Kaip gaminti

1. Nuo tuno nupilkite aliejų, o tuną sudėkite į dubenį kartu su tarkuotu fermentiniu sūriu, smulkiais kubeliais pjaustytais marinuotais agurkais, majonezu, petražolėmis, svogūnų laiškus. Viską pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ten išdėliokite batono riekeles bei uždėkite paruošto mišinio.

3. Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Konservuotu tunu įdarytos cukinijos
Receptas: Konservuotu tunu įdarytos cukinijos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Tunas: 150.00 g (arba 6 šaukštai; konservuoto)
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 3.00 arbat. š. (maltų)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Ančiuviai: 5.00 vnt. (gabaliukai filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 0.50 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukinijas dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2 minutes. Ištraukite iš puodo ir panardinkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausiai, su ledukais), kad neprarastų ryškios žalios spalvos. Palikite, kad atvėstų.

2. Į kitą dubenį sudėkite konservuotą tuną, kaparėlius, džiūvėsėlius, kedro riešutus, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.

3. Svogūną susmulkinkite kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberkite juos į tuno masę, sudėkite didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišykite.

4. Atvėsusias cukinijas perpjaukite per pusę išilgai ir išskobkite sėklų masę. Užpildykite puseles tuno įdaru ir padarykite „kalnelius“.

 

5. Įdarytas cukinijas suguldykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykiyte likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.

6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

7. Iškepusias pabarstykite persilado prieskoniais ir pašlakstykite juoduoju balzaminiu actu.Kiek neįprastą populiariųjų cukinijų receptą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė italų kilmės virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Suskleisti
Spagečiai su pomidorų-tuno padažu
Receptas: Makaronai su pomidorų ir tuno padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka spagečiai arba linguine formos makaronai, tačiau galite rinktis ir kitokius)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 350.00 ml (konservuotų savo sultyse)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių; galima keisti petražolėmis)
Tunas: 150.00 g (konservuoto alyvuogių aliejuje)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.

2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.

3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.

3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!

Suskleisti
Makaronai su tunu ir špinatais
Receptas: Makaronai su tunu ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (arba tortellini su sūrio įdaru)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Pomidorai: 250.00 g (vyšniniai)
Tunas: 185.00 g (konservuotas aliejuje)
Špinatai: 100.00 g (jauni lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 citrinos tarkuotų žievelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepinkite, kol paruduos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvę. Taip pat sudėkite gerai nusausintą konservuotą tuną, špinatų lapus ir kepinkite dar 2 minutes.

3. Į paruoštą padažą sudėkite virtus makaronus ar tortellini, suberkite tarkuotas žieveles ir šviežiai maltus pipirus. Minutę viską kaitinkite ant didelės ugnies.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Spagečiai su tunu
Receptas: Spagečiai su tunu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas savo sultyse)
Petražolės: 1.00 sauja
Makaronai: 200.00 g (0,5 pakelio spagečių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus.

2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes.

3. Išvirusius spagečius nukoškite (pasilikite šiek tiek nuoviro), sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes, įpilkite nuoviro, išmaišykite ir dar kaitinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais alyvuogių aliejaus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
 Makaronai su tunu   ir kaparėliais
Receptas: Makaronai su tunu ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas)
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Petražolės: 50.00 g
Makaronai: 375.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis. Česnako skilteles gerai sutrinkite, taip pat sudėkite į dubenėlį. Sudėkite kaparėlius ir išmaišykite. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje keletą minučių pasimarinuoti.

2. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.

3. Užpilkite tuno ir kaparėlių padažą ant makaronų, suberkite smulkintas petražoles ir šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais.  

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kepti ryžiai su tunu
Receptas: Kepti ryžiai su tunu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 19
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 350.00 g (ilgagrūdžiai)
Šoninė: griežinėliai 8.00 vnt.
Tunas: 200.00 g (konservuotas savo sultyse)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Susmulkinkite.

2. Nusunkite tuną ir šiek tiek pasmulkinkite šakute. Šiltu vandeniu perliekite žirnelius, kad atšiltų.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite ryžius ir kepkite 1 minutę. Suberkite žirnelius, sudėkite tuną, išmaišykite, padidinkite ugnį ir kepkite dar 3 minutes. Supilkite sojų padažą, suberkite traškius šoninės gabaliukus, išmaišykite ir kepkite dar apie minutę.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kepta bulvė su padažu
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės su tuno padažu ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (labai didelės (po 200–250 g), gerai nušveistos, bet neskustos)
Alyvuogių aliejus: 180.00 ml (padažui ir dar šiek tiek bulvėms)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (minkštai virti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (padažui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (padažui)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai sukapotų; padažui)
Tunas: 120.00 g (kokybiško, konservuoto aliejuje, nusunkto; padažui)
Kaparėliai: 20.00 g (padažui)
Ančiuviai: 2.00 vnt. (filė puselės, nusunktos ir nusausintos; padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (stambiai sukapota; padažui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu);

2. Dėkite bulves ant nedidelės skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 50–55 min. arba kol odelė bus rusva, traški, o vidus įsmeigus medinį pagaliuką – minkštas.

3. Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą dėkite trynius, citrinos sultis, didžiąją dalį petražolių, tuną, pusę kaparėlių, ančiuvius ir česnaką. Smulkinkite apie minutę iki masės su nedideliais gabaliukais, o tada plona srovele pilkite alyvuogių aliejų, kol padažo konsistencija primins majonezą.

4. Kai būsite pasiruošę patiekalą tiekti, įpjaukite kiekvieną bulvę giliai, tačiau neperpjaudami pusiau, kiek suspauskite iš šonų, kad vidus suminkštėtų, pabarstykite druska, tada dėkite po šaukštą padažo, o ant viršaus dėkite perpus perpjautą kiaušinį. Pabarstykite likusiomis petražolėmis, kaparėliais, šlakeliu aliejaus ir tiekite.

Suskleisti
Šventiniai tuno kepsniai
Receptas: Šventiniai tuno kepsniai
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Tunas: 1000.00 g
Vynas: 1.00 st. (0,5 sauso raudono)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 sauja (susmulkintų lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę).

2 Paruoškite padažą: likusį marinatą virtkite, kol pusė kiekio išgaruos, nukelkite nuo ugnies ir maišydami sudėkite sviestą. Pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Padažu užpiltus tuno kepsnius apibarstykite petražolėmis ir patiekite su ryžiais ir troškintomis daržovėmis.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
Receptas: Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 24
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt. (pakelis)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Tunas: 170.00 g (dėžutė tuno savo sultyse)
Majonezas: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis žaliųjų)
Žirniai: 100.00 g (konservuoti)
Krabų lazdelės: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.

2. Vieną tortilijos blyną aptepkite kiaušinių baltymų mase ir uždenkite kitu blynu. Jį aptepkite majonezu ir uždėkite tuno. Vėl uždėkite blyną, aptepkite majonezu ir sudėkite krabų lazdeles. Taip dėliokite sluoksnius, kol nebeliks tortilijų blynų ir produktų pertepimams.

3. Viršutinis sluoksnis turi būti blynas. Kiaušinių trynius sutrinkite blenderiu, įdėkite majonezo bei pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Gausite gelsvos spalvos kremą – aptepkite juo visą tortilijų tortą ir papuoškite alyvuogėmis. Prieš patiekiant, palaikykite tortą kelias valandas šaldytuve.

Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė

Suskleisti
Tunų ir cukinijų "tartaras"
Receptas: Tunų ir cukinijų "tartaras"
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Tunas: 400.00 g (šviežių tunų filė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Cukinijos: 400.00 g
Gražgarstės: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto).

1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų filė, suberkite į dubenėlį.

2. Į keturias dalis supjaustykite česnako skiltelę ir išmaišykite su žuvimi.

3. Pusiau perpjaukite citriną ir išspauskite sultis. Jas supilkite į dubenėlį su tunais ir palikite marinuotis maždaug 10 min. Praėjus numatytam laikui išrinkite česnako gabalėlius.

4. Nuplaukite ir kubeliais supjaustykite cukiniją, virkite 5 minutes.

5. Patiekite tartarą ant stalo kiek įdomiau – jums reikės keturių nedidelių cilindro formos indelių. Pirmiausia į kiekvieną sudėkite tunų kubelius, vėliau virtas cukinijas ir galiausiai smulkintas gražgarstes. Viską šiek tiek paspauskite ir išverskite ant lėkštučių.

6. Apipilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir patiekite.

 

 

Suskleisti
Pyragas su tunu ir obuoliais
Receptas: Pyragas su tunu ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Tunas: 2.00 vnt. (savo sultyse konservuotas tunas (apie 400 g))
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt. (3-4)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (tarkuotas švelnus fermentinis)
Grietinėlė: 50.00 ml
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (citrininiai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočioję išklokite kepimo formą aukštesniais kraštais – pasistenkite uždengti ir kraštus. Tuną gerai nusunkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, prieskonius, druską ir smulkintus žalumynus.

3. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite obuolių skilteles, tuną ir užpilkite kiaušinio plakiniu. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.

4. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, paskui karštį sumažinkite iki 170 laipsnių ir kepkite dar 20–25 minutes, kol gražiai parus.

Pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai
Receptas: Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g (Tešlai (82% riebumo))
Miltai: 260.00 g (Tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (Tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Tunas: 1.00 vnt. (Įdarui; indelis (185 g) konservuotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 2 šaukštai citrinų sulčių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui; tryniai)
Jogurtas: 100.00 g (Įdarui; natūralaus)
Fetos sūris: 250.00 g (Įdarui)
Pomidorai: 250.00 g (Įdarui; vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (Įdarui; juodųjų be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 30.00 g (Įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; maltų)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis, kaip ir sviestas, turi būti labai šaltas) ir rankomis suminkykite tešlą. Ją kuo ploniau iškočiokite ir išklokite krepšelių formeles. Kol bus ruošiamas įdaras, išklotas formeles laikykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: tuną nusunkite, supilkite citrinų sultis ir sutrinkite šakute. Jei žuvis neužtektinai sūri, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Į tuno masę įmaišykite kiaušinių trynius, jogurtą, susmulkintus prieskoninius žalumynus.

4. Į atšalusius tešlos krepšelius įberkite po šaukštą sūrio kubelių, įdėkite po šaukštą tunų masės, ant viršaus uždėkite po porą alyvuogių, pomidorų puselių. Apšlakstykite aliejumi ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 25–30 min. Paskui orkaitę išjunkite, o kepinukų dar kelias minutes neišimkite – tegul pravėsta orkaitėje.

Daugiau apie krepšelius ir įdarus galite paskaityti:

Kulinarės pamokos. Kapotos tešlos krepšeliai

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos