Tarptautinė vaflių diena: 14 receptų – kepame ir nesaldžius, ir desertinius

Daugelis populiarių patiekalų turi jiems skirtas tarptautines ar nacionalines dienas, net mūsiškiai cepelinai. Žinoma, yra, kas į tai žvelgia su švelnia ironija, tačiau kodėl gi nepažaidus šio smagaus žaidimo ir tam tikrą dieną neprisiminus vieno ar kito skanėsto? Kaip tik šiandien, kovo 25-ąją, minima Tarptautinė vaflių diena. Tad jei tik turite jiems kepti reikalingą keptuvę, kviečiame rinktis receptą!
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis / Astos Černės nuotr.
Belgiški vafliai
Receptas: Belgiški vafliai
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 257
Receptas
Ingredientai
Mielės: 15.00 g (sausos)
Vanduo: 250.00 ml (šiltas)
Miltai: 420.00 g
Druska: 5.00 g
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 115.00 g (tirpintas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį. Atkreipkite dėmesį, kad vanduo būtų tik šiltas, o ne karštas, nes per karštas vanduo mieles padarys neaktyvias ir ruošiama tešla neiškils. Atidėkite dubenėlį su mielėmis ir vandeniu į šalį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Supilkite į mišinį ištirpusias mieles ir sumaišykite. Supilkite pieną, tirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą, kiaušinių trynius ir vanilinį cukrų (galite naudoti ir vanilės ekstraktą; tokiu atveju įpilkite jo perpus mažiau). Išplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
  4. Įmaišykite baltymus į paruoštą tešlą. Palikite pastovėti apie 30–60 min. šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padidės kone dvigubai.
  5. Pasiruoškite vaflių keptuvę: ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite. Priklausomai nuo vaflių keptuvės dydžio, supilkite ir tolygiai paskleiskite apie ½–1 puodelį tešlos. Paskirstyti tešlą labai patogu mentele ar kitu plokščiu įrankiu. Uždarykite vaflinę ir kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai bus gražios aukso spalvos.
  6. Kad iškepti vafliai, kol iškepsite juos visus, neatvėstų, laikykite juos iki maždaug 110 ˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai tik iškepsite visus vaflius, sudėkite į lėkštę ir nedelsiant patiekite su norimu padažu ar net keliais padažais – kad kiekvienas galėtų susikurti savo svajonių vaflių skonį.

PASIŪLYMAI VAFLIŲ PADAŽAMS:

Suskleisti
Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi
Receptas: Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 74
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Braškės: 1.00 sauja
Grietinėlė: 125.00 ml (riebi plakamoji)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Braškes supjaustykite skiltelėmis, bananus – griežinėliais.
  2. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Nenustodami plakti, pamažu berkite cukrų. Išplakite iki standžių putų. Perdėkite grietinėlę į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu (pvz., žvaigždutės ).
  3. Iškeptus vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi. Ant vaflio paskleiskite pjaustytas braškes ir bananus. Ant viršaus išspauskite bokštelį grietinėlės. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.  

Suskleisti
Vafliai su šokoladiniu padažu ir skrudintais riešutais
Receptas: Vafliai su šokoladiniu padažu ir skrudintais riešutais
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 125.00 ml (riebi plakamoji)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, o ant šio tolygiai paskleiskite lazdynų riešutus. Įkaitusioje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol riešutų luobelės atšoks. Išimkite skardą iš orkaitės, atvėsinkite, kol galėsite riešutus laikyti rankose. Tuomet, trindami tarp delnų, pašalinkite riešutų luobeles. Paruoštus riešutus visiškai atvėsinkite. Tada susmulkinkite peiliu ar maisto smulkintuvu iki nedidelių gabalėlių.
  2. Pasiruoškite šokoladinį padažą. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir suberkite į grietinėlę smulkinto šokolado gabalėlius. Palikite pastovėti porai minučių, o tuomet maišykite, kols gausis vientisa masė. Įberkite šaukštą miltelinio cukraus (ar daugiau, jei norite saldesnio padažo) ir išmaišykite.
  3. Iškeptus vaflius apšlakstykite dar šiltu šokoladiniu padažu ir apibarstykite kepintais lazdynų riešutais. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA. 

Suskleisti
Vafliai su ledais ir karameliniu padažu
Receptas: Vafliai su ledais ir karameliniu padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 48
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 60.00 ml
Grietinėlė: 190.00 ml (riebi)
Sviestas: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Ledai (keli kaušeliai mėgstamų): 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį ar keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus masė taps tamsios gintaro spalvos.
  2. Nuimkite nuo ugnies prikaistuvį ir išmaišykite grietinėlę. Būkite atsargūs, nes, pradėjus pilti grietinėlę, masė ims burbuliuoti. Sirupas yra karštas, todėl būkite atsargūs ir nenusideginkite.
  3. Įmaišykite į masę sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Palikite atvėsti, tuomet supilstykite į sandariai uždaromus stiklainėlius.
  4. Ant šiltų vaflių dėkite po kaušelį mėgstamų ledų ir gausiai apšlakstykite karameliniu padažu. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA. 

Suskleisti
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis
Receptas: Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 210.00 g (140 - grikių ir 70 kvietinių - grikių miltų vafliams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (grikių miltų vafliams)
Soda: 1.00 arbat. š. (grikių miltų vafliams)
Cinamonas: 2.00 valg. š. (1arbat. š. - grikių miltų vafliams ir 1 valg. š. - karamelizuotoms kriaušėms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (grikių miltų vafliams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (grikių miltų vafliams)
Cukrus: 50.00 g (grikių miltų vafliams)
Pasukos: 625.00 ml (raugintų - grikių miltų vafliams)
Sviestas: 200.00 g (115 g - tirpinto - grikių miltų vafliams, gabalėlis kepimui ir 1 valg. š - karamelizuotoms kriaušėms)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (grikių miltų vafliams)
Kriaušės: 2.00 vnt. (karamelizuotoms kriaušėms)
Rudasis cukrus: 50.00 g (karamelizuotoms kriaušėms)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - karamelizuotoms kriaušėms)
Medus: 2.00 valg. š. (karamelizuotoms kriaušėms)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES

  1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis.
  2. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų.
  3. Į dubenėlį sudėkite kriaušių skilteles ir išmaišykite taip, kad visos apsiveltų mišiniu.
  4. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  5. Sudėkite kriaušių skilteles ir kepkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol kriaušių skiltelės suminkštės, tačiau vis dar išlaikys savo formą.

IŠKEPKITE GRIKIŲ MILTŲ VAFLIUS

  1. Dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
  2. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
  3. Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plaktuvu, kol susidarys minkštos putos. Po truputį berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, raugintas pasukas, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
  5. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  6. Įmaišykite trečdalį plaktų baltymų. Tuomet sudėkite likusius du trečdalius ir lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
  7. Ištepkite vaflinę gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas.
  8. Dėkite po samtį tešlos, išlyginkite paviršių ir toliau kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai gražiai apskrus, taps sodriai rudos spalvos.
  9. Patiekite su karamelizuotomis kriaušėmis. Skanaus!

 

Suskleisti
Vafliai
Receptas: Traškūs senoviniai vafliai
6 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.3 / 131
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Rudasis cukrus: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. ((vaflinei patepti))
Kaip gaminti

Tešla

  1. Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai suputos. Tam skirkite ~3 min.
  3. Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  4. Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilkite pusę miltų – viską išplakite. Tuomet įdėkite likusią dalį miltų ir dar kartą išplakite.
  5. Į tešlą supilkite išlydytą, tačiau ne karštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.

Kepimas

  1. Jei jūsų vaflinė ne nauja – prieš kepant pirmą vaflį ją patepkite aliejumi.
  2. Įkaitinkite vaflinę. Kantriai palaukite, kadangi kitaip pirmas vaflis prilips ir bus ganėtinai sunku išvalyti vaflinę.
  3. Į įkaitintą vaflinę dėkite šaukštą tešlos, greitai uždenkite ir kepkite vieną/kitą minutę, kol vaflis įgaus gražią rudą spalvą. Kepimo laikas priklauso individualiai nuo vaflinės – tad po pirmų 3 vaflių atrasite jums tinkamą laiką.
  4. Iškepusius vaflius iš karto suvyniokite (jie greitai stingsta) ir tik tuomet dėkite naują šaukštą tešlos į vaflinę.
  5. Patiekite atvėsusius vaflius. Iš šios normos pavyks pagaminti apie 20-25 vaflius.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
Receptas: Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (atskirkite trynius nuo baltymų - vafliams)
Miltai: 300.00 g (vafliams)
Soda: 0.50 arbat. š. (maistinės - vafliams)
Cukrus: 200.00 g (2 valg. š. „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - vafliams ir 150 g - karameliniam padažui)
Sviestas: 100.00 g (50 - ištirpinto - vafliams ir 50 - karameliniam padažui)
Pienas: 600.00 ml (vafliams)
Sirupas: 2.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo - karameliniam padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios - karameliniam padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (karameliniam padažui)
Kaip gaminti
  1. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
  3. Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
  4. Galiausiai sudėkite baltymus.
  5. Vaflius kepkite vaflinėje.
  6. Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska:

  1. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
  2. Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptas DANSUKKER

 

Suskleisti
Naminiai vafliai
Receptas: Sveikuoliški avižų vafliai be glitimo
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Avižų miltai: 0.75 st.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pienas: 6.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į sausą mišinį supilkite aliejų ir pieną, vėliau įmaišykite išplaktą kiaušinį.

2. Lengvai patepkite aliejumi vaflinę, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite tol, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad vafliai būtų labiau apskrudę, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pakepkite vaflius dar kelias minutes.

Iškeptus vaflius galite patiekti su riešutais, įvairiomis uogomis bei sirupais.

Suskleisti
Vafliai su serbentų uogiene
Receptas: Vafliai su serbentų uogiene
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 5.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 250.00 g
Uogienė: (serbentų) 5.00 valg. š.
Ledai: (vaniliniai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą ištrinkite su kiaušinių tryniais, įberkite cukraus, miltelinio cukraus, druskos ir išmaišykite.

2. Į sviesto masę maišant pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių brinkti.

3. Kiaušinių baltymus plakite, kol pasidarys standžios putos, ir įmaišykite į tešlą.

4. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, samčiu įpilkite tešlos ir iškepkite vaflius. Patiekite su serbentų uogiene ir vaniliniais ledais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vafliai su vyšnių uogiene
Receptas: Vafliai su vyšnių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 arbat. š. (2 - 3 arbat. š.)
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 250.00 g
Riebalai: 1.00 valg. š.
Vyšnių uogienė: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą gerai ištrinkykite, įmaišykite trynius, įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus, suberkite cukrų.

2. Į sviestą sukdami pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių.

3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite iki putų išplaktus baltymus. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, samčiu įpilkite tešlos ir iškepkite vaflius. Juos patiekite pabarstę milteliniu cukrumi, su vyšnių uogiene.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Bulvių vafliai
Receptas: Tarkuotų bulvių vafliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 34
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.50 arbat. š. (ir dar šiek tiek padažui)
Miltai: 80.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vaflinei patepti)
Rūkyta lašiša: 6.00 riekės (arba pagal skonį; patiekimui)
Kreminis sūris: 2.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 120.00 ml (graikiško; padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkiai kapotų (galima keisti laiškiniais česnakais); padažui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite burokine tarka, nusunkite tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik įmanoma.

2. Nulupkite ir labai smulkiai sukapokite ar net sutarkuokite svogūną.

3. Dėkite svogūnus į dubenį, muškite kiaušinius, berkite druską, pipirus ir viską švelniai paplakite. Dėkite į šį plakinį nusunktus bulvių tarkius, berkite su miltais sumaišytus kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

4. Įkaitinkite vaflių keptuvę ir papurkškite ar patepkite aliejumi. Dideliu šaukštu dėkite į keptuvę bulvių tarkių masės, stengdamiesi, kad visi kampeliai būtų užpildyti. Uždenkite ir kepkite kelias minutes – kol vafliai bus auksinės spalvos. Pirmasis vaflis bus bandomasis – galbūt reikės sumažinti/padidinti karštį, dėti daugiau/mažiau tarkių, reguliuokite šiuos aspektus pagal jūsų vaflių keptuvės savybes.

4. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje labai gerai išsukite jogurtą ir sūrį, ragaudami pasūdykite, jei norite papipirinkite, pabarstykite kapotais laiškiniai česnakais (tinka ir krapai).

5. Tiekite bulvių vaflius su padažu ir, jei patinka, juostele lašišos. Jei norite sočiau, galite pasiskrudinti šoninės ar valgyti su skystai keptu kiaušiniu – tinka daug kas!

Suskleisti
Naminiai vafliai
Receptas: Vafliai su špinatais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.25 st.
Pasukos: 1.75 st.
Sviestas: 0.50 st. (išlydyto)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čederio sūris: 3.00 sauja (sutarkuoto)
Špinatai: 2.00 sauja
Pomidorai: 2.00 vnt. (kepti)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite tol, kol tešla pasidarys vientisa.

2. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite tol, kol ingredientai vientisai pasiskirstys tešloje. Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.

3. Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite po truputį tešlos ir kepkite tol, kol gražiai paruduos.

4. Šiuos vaflius valgykite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jeigu norisi sočiau, šalia vaflių patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.

Suskleisti
Nesaldūs vafliai su daržovėmis
Receptas: Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 300.00 g (pilno grūdo)
Augalinis pienas: 350.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimui)
Chia sėklos: 2.00 valg. š.
Vanduo: 6.00 valg. š.
Špinatai: 50.00 g (smulkintų)
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (smulkintų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Chia (ispaninio šalavijo) sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 minutėms.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į šį mišinį supilame pieną ir brinkintas chia sėklas, išmaišome.

3. Į tešlą sudedame daržoves ir supilame aliejų, išmaišome.

4. Vaflinę patepame aliejumi ir įkaitiname.

5. Vienam vafliui reikia maždaug 2 šaukštų tešlos. Kepame ir neatidarinėjame vaflinės, kol nebaigia kepti.

Labai gardu valgyti su trintais avokadais.

Suskleisti
Vafliai su cukinijomis
Receptas: Veganiški vafliai su cukinijomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 120.00 g (tarkuotos)
Speltų miltai: 140.00 g
Cukrus: 40.00 g (paprasto ar kokosų žiedų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 20.00 g (smulkintų; tinka migdolai, graikiniai ar lazdyno)
Augalinis pienas: 200.00 ml
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Linų sėmenis užpilkite 100 ml augalinio pieno ir palikite pabrinkti 5 min.

2. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir cinamonu.

3. Nuo tarkuotų cukinijų nupilkite susidariusį skystį ir sumaišykite su išbrinkusiais linų sėmenimis.

4. Cukinijas sumaišykite su miltų mišiniu ir supilkite likusį pieną. Viską gerai išmaišykite.

5. Vaflinę ištepkite aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis