„Tekstorano“ receptas: levandiniai keksiukai su medumi

Keksiukai, man patinka daug labiau negu tortai. Vienas keksiukas vienam svečiui – lengva susiskaičiuoti, kiek jų prikepti, kad visi būtų paragavę. Jei keksiukų daug, su dailiai išspaustu kremu ant padėklo atrodo ne ką prasčiau nei įmantrus tortas. O papuošti irgi lengva – tik turėk kuo pabarstyti.
Levandiniai keksiukai su medumi
Levandiniai keksiukai su medumi / Autorės nuotr.

Šitie levandiniai keksiukai su medumi lengvai gali virsti čiobreliniais, rožiniais, vaniliniais, mėtiniais ar dar kokiais tik nori keksiukais. Tereikia atlikti kepimui naudojamo sviesto infuziją: sviestą išlydai, sudedi žoleles, apdengi ir palieki, kad riebalai sutrauktų į save visą aromatą.

Levandiniai keksiukai su medumi

Ingredientai (18 vnt.):

  • 70 g sviesto;
  • nepilna sauja sausų levandų žiedų;
  • 220 g miltų;
  • 4 g kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g baltojo cukraus;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 70 g medaus;
  • 60 ml pieno;
  • pusės citrinos žievelė.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasidarome sviesto infuziją. Išlydome, sudedame sausus žiedus, apdengiame ir paliekame, kad kvapas įsigertų į sviestą.

2. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome.

3. Kiaušinius išplakame su cukrumis iki šviesios purios masės.

4. Medų, pieną ir citrinos žievelės tarkius sumaišome prikaistuvyje ir dedame ant nedidelės ugnies, kad medus visai suskystėtų ir susimaišytų su pienu.

5. Kvepiantį sviestą perkošiame, pilame į išplaktų kiaušinių masę. Įsijojame sumaišytus sausuosius ingredientus. Galiausiai supilame medaus ir pieno mišinį.

6. Nepatingėkite ir tešlą supilkite į konditerinį maišelį. Taip užpildyti keksiukų formeles su popieriukais bus žymiai paprasčiau ir švariau, negu vargti ir terliotis su šaukštu. Tešlos formelėje užtenka tik trečdalio, vėliau kepant jie labai iškyla. Kepame 170°C orkaitėje apie 15 min.

Kremą keksiukų glajui geriausia daryti prieš pat patiekiant. Aš šitiems, matomiems nuotraukoje, naudojau:

  • 70 g sviesto;
  • 30 g cukraus pudros;
  • 250 g kreminio sūrio („Philadelpia“).

Taisyklė darant kremą tik viena: produktai turi būti minkšti, taigi, kambario temperatūros arba net minkštesni.

1. Sviestą plakame iki purumo, kol pasidaro beveik baltas. Įmaišome cukraus pudrą. Galiausiai įmaišome kreminį sūrį.

2. Viską sukrečiame į konditerinį maišelį. Dėl efekto geriausia naudoti didelės žvaigždutės antgalį. Va ir viskas! Įdarą dailiai užvinguriuojame ant atvėsusių keksiukų.

Kadangi manieji keksiukai levandiniai, kiekvieną jų puošiau trimis sausų levandų žiedeliais. Bet atrodė taip labai jau kukliai.

Puošybą išgelbėjo dobilas! Tikrai taip, tie rožiniai puošnūs dalykėliai yra ne kokie nors prabangūs barstalai iš parduotuvės, o vienas didelis dobilo žiedas iš pievos. Genialu, kas paprasta!

Autorės nuotr. /Levandiniai keksiukai su medumi
Autorės nuotr. /Levandiniai keksiukai su medumi

Tekstoranas – profesionalių kulinarijos studijų ir darbo įvairiuose restoranuose dienoraštis socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė – žurnalistė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova, studijavusi HRC Kulinarijos akademijoje Sofijoje, Bulgarijoje. Tekstorane galima rasti daugybę pasakojimų apie maistą ir tai, kas vyksta už profesionalios virtuvės durų. Jame publikuojamus receptus kartas nuo karto ras ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų