„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Tekstorano“ receptas: mielinė svogūnų pynė

Svogūnų duonos era pas mus namie prasidėjo nuo pusės liūdno svogūno. Iki tol kepdavau minkštas purias mielines bandeles. Dabar gi pakepinu nedidelę galvutę svogūno ir įmaišau į tešlą. Duona-pyragas kvepia ypač gardžiai.
Mielinė svogūnų pynė
Mielinė svogūnų pynė / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 270 ml pieno;
  • 570 g miltų;
  • 30 g cukraus;
  • 12 g druskos;
  • 7 g sausų mielių;
  • 55 g sviesto;
  • 1 kiaušinis (tešlai);
  • 1 kiaušinis (aptepimui prieš kepant).

Gaminimas:

1. Iš pradžių smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Paliekame atvėsti.

2. Tuomet mikrobangų krosnelėje pašildome pieną, kad būtų šiltas, bet ne labai karštas.

3. Į didelį dubenį įsijojame miltus, beriame cukrų, druską ir sausas mieles, išmaišome.

4. Dedame sviestą ir pirštais sutriname su miltais.

5. Tada sudedame kepintus svogūnus, apveliame miltais.

6. Supilame šiltą pieną. Išmaišome.

7. Įmušame kiaušinį, išmaišome. Tešla būna lipni ir negraži.

8. Minkome apie 10 minučių arba tol, kol tešla „praranda atmintį“, tai yra, paspaudus pirštu į tešlos kamuoliuką piršto įspaudas akimirksniu išnyksta.

9. Suminkytą kamuoliuką dedame į dubenį, apklojame rankšluostėliu ir paliekame kildintis šiltoje vietoje apie valandą.

10. Po valandos tešlą lengvai perminkome, padalijame į dvi (jei norite labai didelės cibulinės bandos) arba keturias (jei norite dviejų nedidukių pynių) dalis. Tempdami ir kočiodami suformuojame ilgas tešlos virves ir supiname pynę arba pynes. Dedame ant riebalais kiek pateptos kepimo skardelės, apklojame rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje, kol iškyla kone dvigubai.

11. Prieš kepant aptepame kiaušinio plakiniu (jei pritrūkot kiaušinių, galima aptepti lydytu sviestu).

12. Kepame iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Mažos pynutės kepa apie 20 min., o didelė pynė – apie pusvalandį. Nedarykit mano klaidos – nevalgykit dar karšto pyrago, leiskit jam „prinokti“, atvėsti. Ir, aišku, naudokitės peiliu riekelei atsiriekti!

Autorės nuotr./Mielinė svogūnų pynė
Autorės nuotr./Mielinė svogūnų pynė

Tekstoranas – profesionalių kulinarijos studijų ir darbo įvairiuose restoranuose dienoraštis socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė – žurnalistė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova, studijavusi HRC Kulinarijos akademijoje Sofijoje, Bulgarijoje. Tekstorane galima rasti daugybę pasakojimų apie maistą ir tai, kas vyksta už profesionalios virtuvės durų. Jame publikuojamus receptus kartas nuo karto ras ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“