Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 05

Tiesiog dingsta nuo stalo: keptų burokėlių ir fetos užkandis

Ar e, kaip pasaulį užvaldė „Ottolengiški” užkandžiai, kuomet lėkštės dugnas ištepamas kokiu nors pagardu ar mirkalu (pvz., humusu, česnakiniu jogurtu, tahini padažu ar kt.), o ant jo padrikai sudėliojami kiti ingredientai – dažniausiai skrudintos ar šviežios daržovės, sūriai, falafeliai...
Burokėlių užkandis
Burokėlių užkandis / Nidos Degutienės nuotr.

Gyvenant Izraelyje tokios visiems svečiams bendrai ant stalo sudėtos lėkštės su užkandžiais man buvo naujovė, anuomet mums labiau įprastos buvo individualiai patiektos porcijos. Pradžioje atrodė, jog kai patys svečiai ims serviruotis užkandžius, bendros lėkštės paveikslas akimirksniu ims ir sugrius. Tačiau būtent lengva ranka, tarsi „atmestinai“ patiektas maistas ir yra tokių užkandžių idėja!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas