Tiesiog tirpsta burnoje: fantastiški bulvių kepsniukai

Mėgstate bulves? Ką čia slėpti – jos lietuvių mėgstamiausios daržovės. Tad kviečiame išmėginti dar vieną naują receptą!
Bulvių kepsniukai
Kepsniukai / Shutterstock nuotr.

Kepsniukams reikės:

  • 250 g virtų grūstų bulvių,
  • 1 saujos susmulkintų petražolių,
  • 1 svogūnėlio su laiškais,
  • žiupsnelio džiovintos paprikos miltelių,
  • 1 citrinos,
  • 2 kiaušinių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 100 g rūkytos silkės filė.

Kepimui:

  • ½ st. miltų,
  • ½ st. maltų džiūvėsėlių,
  • 1 valg. š. sviesto,
  • 3 valg. š. aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite grūstas bulves, susmulkintas petražoles ir svogūnų laiškus, paprikos miltelius.

Nutarkuokite ¼ citrinos žievelės ir suberkite į bulvių masę.

Atskirame dubenyje gerai išplakite kiaušinius. 1 valg. š. plakinio supilkite į bulvių masę.

Rūkytą silkę išdarinėkite, nulupkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus. Susmulkinkite ir suberkite į bulvių masę. Gerai išmaišykite.

Šlapiomis rankomis iš bulvių masės padarykite 8 rutuliukus. Sudekite juos ant maistinės plėvelės, uždenkite ir suspauskite, kad pasidarytų paplotėliai. Sudėkite ant lėkštės ir padėkite 20 min. į šaldiklį.

Į vieną dubenį suberkite miltus, į kitą – džiūvėsėlius. Trečiajame pasiruoškite plaktus kiaušinius.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.

Išimkite iš šaldiklio bulvinius paplotėlius. Pavoliokite juos po vieną pirmiausia miltuose, paskui plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Neperkaitinkite keptuvės, kad nedegtų.

Patiekite su žaliomis salotomis, citrinos skiltele ir česnaku pagardintu majonezu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis