Kepsniukams reikės:
- 250 g virtų grūstų bulvių,
- 1 saujos susmulkintų petražolių,
- 1 svogūnėlio su laiškais,
- žiupsnelio džiovintos paprikos miltelių,
- 1 citrinos,
- 2 kiaušinių,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 100 g rūkytos silkės filė.
Kepimui:
- ½ st. miltų,
- ½ st. maltų džiūvėsėlių,
- 1 valg. š. sviesto,
- 3 valg. š. aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite grūstas bulves, susmulkintas petražoles ir svogūnų laiškus, paprikos miltelius.
Nutarkuokite ¼ citrinos žievelės ir suberkite į bulvių masę.
Atskirame dubenyje gerai išplakite kiaušinius. 1 valg. š. plakinio supilkite į bulvių masę.
Rūkytą silkę išdarinėkite, nulupkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus. Susmulkinkite ir suberkite į bulvių masę. Gerai išmaišykite.
Šlapiomis rankomis iš bulvių masės padarykite 8 rutuliukus. Sudekite juos ant maistinės plėvelės, uždenkite ir suspauskite, kad pasidarytų paplotėliai. Sudėkite ant lėkštės ir padėkite 20 min. į šaldiklį.
Į vieną dubenį suberkite miltus, į kitą – džiūvėsėlius. Trečiajame pasiruoškite plaktus kiaušinius.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.
Išimkite iš šaldiklio bulvinius paplotėlius. Pavoliokite juos po vieną pirmiausia miltuose, paskui plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Neperkaitinkite keptuvės, kad nedegtų.
Patiekite su žaliomis salotomis, citrinos skiltele ir česnaku pagardintu majonezu.
Skanaus!