Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikras delikatesas: įdaryti portobelo grybai pomidorų padaže

Šįkart Dovilė iš „Salotų nenoriu“ dalinasi lęšiais kimštais Portobello grybais. Jei neturite lęšių (ar tiesiog neturite noro juos virti), galima juos praleisti – tuomet pasigaminkite daugiau pomidorinio padažo ir juo įdarykite grybų kepurėles. Arba išbandykite kitas kruopas. Žodžiu, eksperimentuokite – juk taip smagiau!
Dovilės įdaryti portobelo grybai
Dovilės įdaryti portobelo grybai / „Salotų nenoriu“ nuotr.
Temos: 2 Receptai Grybai

Ingredientai:

  • 2 Portobello grybai;
  • 1/2 skardinės konservuotų pomidorų gabaliukais;
  • Sauja vyšninių pomidoriukų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 šalotinis sogūnas;
  • Druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • Saujelė baziliko;
  • 2-3 šaukštai panko džiūvėsėlių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Mocarelos;
  • 5-6 šaukštai virtų lęšių (naudojau Buon Gusto lęšių ir sorų kruopainio likučius).

Gaminimas:

Pirmiausia išsiverdame pomidorų padažą. Alyvuogių aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, o kai šis suminkštėja – sudedame smulkintą česnaką. Kepame porą minučių, o tuomet sukrečiame konservuotus pomidorus. Jei padažas atrodo per tirštas, galima šliūkštelėti šiek tiek vandens. Pagardiname druska, pipirais, įdedame dalį baziliko (žinoma, prieš tai jį pasmulkinę) ir troškiname ant mažos ugnies apie 20 minučių.

Grybus nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir padruskiname. Dedame šaukštą pomidorų padažo, o ant viršaus – virtas kruopas. Galiausiai užberiame tarkuotos mocarelos.

Į kepimo indą sukrečiame likusį pomidorų padažą ir tupdome grybus (maniškiame tilpo tik 1 didžiulė galva, bet nemačiau problemos atskirai kepti pietus ir vakarienę). Aplink suberiame perpus perpjautus pomidoriukus. Juos apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska. Kepimo indą dedame į 220 laipsnių orkaitę – grybai keps 15-20 minučių.

Per tą laiką pasmulkiname likusį baziliką. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų – į jį suberiame baziliką ir panko džiūvėsėlius. Kepiname, kol džiūvėsėliai įgauna auksinę spalvą.

Grybus patiekiame juos apibėrę keptais džiūvėsėliais, šalia patiekiame keptus pomidoriukus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų