Tešlai reikės:
- 120 g sviesto,
- 200 miltų,
- 1 kiaušinio baltymo,
- žiupsnelio druskos,
- šlakelio labai šalto vandens.
Įdarui:
- 3 pomidorų,
- 1 nedidelės cukinijos,
- 1 nedidelio sviestinio moliūgo,
- 1 didelio raudonojo svogūno,
- kelių valg. š. aliejaus kepimui,
- saujelės šviežio baziliko lapelių,
- 1 stiklinės rikotos,
- 1 stiklinės susmulkinto čederio sūrio,
- 2 didelių kiaušinių,
- žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Iš nurodytų produktų pasigaminkite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, sutarkuokite labai atšaldytą sviesą ir trinkite tarp pirštų, kol miltai susijungs su sviestu. Įpilkite truputį labai šalto vandens ir suminkykite tešlą. Tešlą suvoliokite į gumulą, įdėkite į maišelį ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.
Kol tešla bręsta, pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, paskui sudėkite juostelėmis supjaustytą moliūgą bei suraikytą cukiniją. Maišydami pakepkite, pagardinkite druska bei pipirais.
Atšalusią tešlą iškočiokite į apskritimą ir išklokite ja kepimo formą, palikdami 3 cm kraštelius. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių, užberkite kokių nors kruopų ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.
Kai tešla apkeps, nuimkite nuo jos popierių su kruopomis ir uždėkite įdarą. Pirmiausia sudėkite apkepintas daržoves, tolygiai jas paskirstydami. Tada supilkite išplaktus ir su rikota bei tarkuotu čederiu sumaišytus kiaušinius.
Aplinkui pyragą palei kraštą išdėliokite apskritimais supjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite į orkaitę dar pusvalandžiui.
Iškepusį pyragą apibarstykite baziliko lapeliais.
Pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.
Pyragui galite naudoti ir jau paruoštą šaldytą sluoksniuotą tešlą.