Tortui reikės:
Tešlai:
- 3 valg. š. medaus,
- 1 st. cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 50 g sviesto,
- 4 st. miltų.
Kremui:
- 4 st. riebios grietinės,
- 1/2 st. cukraus,
- pakelio vanilinio cukraus.
Papuošimui:
- 1 st. lazdyno riešutų.
Gaminimas:
Sviestą ištirpinkite kartu su medumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios baltos masės. Supilkite atvėsusį sviestą ir gerai išmaišykite.
Į masę suberkite kepimo miltelius ir miltus, gerai išmaišykite.
Tešlą paskirstykite į 6 dalis, tepkite ant kepimo popieriaus ir iškepkite papločius.
Papločius apipjaukite pagal vieno dydžio apvalią formą. Kraštelius sutrupinkite arba sutarkuokite - jais papuošite torto viršų.
Kremui išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pertepkite atšalusius papločius ir torto viršų, apibarstykite trupiniais.
Riešutus pakepinkite keptuvėje be riebalų, kai atvės, nutrinkite luobeles ir papuoškite torto viršų.
Skanaus!