Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tikras lietuviškas močiutės medaus tortas: prisiminkite vaikystę

Medaus tortu kvepėjo turbūt ne vieno iš mūsų vaikystė. Receptas, perduodamas iš kartos į kartą, būdavo negrabia ranka įrašytas močiutės svarbiausių kepinių sąsiuvinyje. Taigi šiandien siūlome jį išsikepti, o rytoj - pagardinus vaikystės prisiminimais, skanauti!
Medaus tortas
Medaus tortas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Tortas Receptai

Tortui reikės:

Tešlai:

  • 3 valg. š. medaus,
  • 1 st. cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 50 g sviesto,
  • 4 st. miltų.

Kremui:

  • 4 st. riebios grietinės,
  • 1/2 st. cukraus,
  • pakelio vanilinio cukraus.

Papuošimui:

  • 1 st. lazdyno riešutų.

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite kartu su medumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios baltos masės. Supilkite atvėsusį sviestą ir gerai išmaišykite.

Į masę suberkite kepimo miltelius ir miltus, gerai išmaišykite.

Tešlą paskirstykite į 6 dalis, tepkite ant kepimo popieriaus ir iškepkite papločius.

Papločius apipjaukite pagal vieno dydžio apvalią formą. Kraštelius sutrupinkite arba sutarkuokite - jais papuošite torto viršų.

Kremui išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pertepkite atšalusius papločius ir torto viršų, apibarstykite trupiniais.

Riešutus pakepinkite keptuvėje be riebalų, kai atvės, nutrinkite luobeles ir papuoškite torto viršų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos