Ingredientai:
- 1 nedidelis žiedinis kopūstas, padalintas žiedynais, o tada šie plonai supjaustyti;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 2 obuoliai, supjaustyti kubeliais;
- sauja razinų;
- sauja graikinių riešutų;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite graikinius riešutus. Palaukite, kol atvės, o tada stambiai sukapokite.
2. Dubenyje, kuriame tieksite salotas, išmaišykite aliejų, actą ir garstyčias. Dėkite žiedinio kopūsto ir obuolių gabaliukus, berkite razinas. Viską išmaišykite, kad pasidengtų padažu. Galiausiai užberkite riešutus bei petražoles, švelniai permaišykite ir galite ragauti.