Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tikras vasaros grilio delikatesas: krevetės su laimės skiltelėmis

Vasariškas dangaus mėlis itin dera prie grilyje keptų jūros gėrybių. Pajutus dūmo kvapą ir šalia išsirikiavus grilio mylėtojams, gyvenimo džiaugsmo skalė aukštyn kilstels kelis kartus!
Krevetės
Krevetės / 123RF.com nuotr.

Savaitgalio paskanavimams tiks greitai ir lengvai paruošiamos krevetės. Trumpai marinuojamos ir tokios gardžios. Būtinai išmėginkite.

Laimės kiekis proprocingai priklausys nuo pasirinkto krevečių dydžio ir kitų ingredientų.

Karštesnei dienai neprašausite papjaustę laimų ar citrinų, galima, ir apelsino skiltelių. Laimės reikia daug ir spalvotos!

Bet apie viską iš eilės.

123RF.com nuotr./Krevetės
123RF.com nuotr./Krevetės

Ingredientai:

1 citrina;

1 laimas;

1 apelsinas;

1 kg krevečių;

1 šaukštas druskos;

1 arb. šaukštelis maltos paprikos;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

pipirų, čiobrelių (pagal skonį);

2 arb. šaukštai išspaustų citrinų sulčių;

2 česnako skiltelės.

Marinatui:

Marinatą pasiruošiame iš sutrintų česnako skiltelių su druska, įmaišome pipirus, paprikos miltelius, prieskonius, įpilame alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių.

Viską gerai išmaišome ir pasiruoštu marinatu apšlakstome krevetes. Palikti pasimarinuoti 20 minučių.

Kepti reikėtų vartant iš abiejų pusių ant didelės kaitros.

Pakaktų 2-3 minučių kepimo. Patiekti svečiams labai gražu, o ir gardu, su pjaustytų apelsinų, laimų ir citrinų griežinėliais.

Skanauti krevetes labai tiktų su įvairiaspalvėmis sultimis. Gardžių kąsnių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos