„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tikras velykinis desertas – „citrina“ su paslaptimi

Kažkada interneto platybėse užmačiau gaminant šiuos desertus ir pagaliau prisiruošiau pagaminti. Receptas „patobulintas“ pagal mane.
Desertas „Citrinos“
Desertas „Citrinos“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.
Temos: 2 Receptai Desertai

Tešlai reikės:

  • 350 g miltų;
  • 180 g cukraus;
  • 60 g sviesto (minkšto);
  • 70 g grietinės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Geltonų maistinių gelinių dažų.

Gaminimas:

Į dubenį beriame cukrų ir dedame sviestą, išplakame. Mušame kiaušinius, dedame grietinę ir dažus. Išmaišome. Tuomet dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Išminkome tešlą.

Iš tešlos formuojame apie 30g dydžio kamuoliukus iš kurių suformuojame citrinos formos sausainius. Dedame ant skardos su kepimo popieriumi.

Kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 12min. Iškeptus sausainius atvėsiname. Dalį vidaus išskobiame ir užpildome įdaru. Tuomet „suklijuojame“ dvi puseles taip gaudami „citriną“.

Citriną merkiame į sirupą (200g vandens, 50g citrinos sulčių, 40g cukraus. Sirupą verdame apie 5min nuo užvirimo. Atvėsiname.) ir apvoliojame cukruje.

Įdarui reikės:

  • 150 g baltojo šokolado;
  • 200 g kreminio sūrio „Philadelphia“;
  • 1 citrinos žievelės.

Gamyba:

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname. Tuomet sumaišome su kreminiu sūriu ir citrinos žievele. Gerai išmaišome. Dedame 2val į šaldytuvą, o tada naudojame.

P.S. Aš dar įdarui naudojau ir aviečių tyrę.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs