Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiks greitai vakarienei, pietų dėžutei ar piknikui: makaronai su konservuotomis gėrybėmis

Makaronų patiekalai – vienas populiariausių pasirinkimų, kai reikia paruošti greitą vakarienę. O jei po jos yra likučių, juos galima supakuoti kitos dienos pietums biure. Sužaliavus pievoms prasideda ir piknikų sezonas, o čia irgi pravers makaronų salotos. Visoms šioms progoms puikiai tiks patiekalas, kurio receptu šįsyk dalinamės.
Makaronų patiekalas
Makaronų patiekalas / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm):

  • 300–400 g makaronų, geriausiai nedidelio formato;
  • 200 g konservuotų artišokų;
  • 100 g aliejuje konservuotų džiovintų ar pusiau džiovintų pomidoriukų;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
  • saujelė mėgstamų alyvuogių, be kauliukų;
  • žiupsnis sukapotų šviežių petražolių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • mėgstamo kietojo sūrio drožlių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Dideliame puode užvirkite vandenį makaronams, pasūdykite ir išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės – nepervirkite!

2. Kol makaronai verda, paruoškite visus priedus. Alyvuoges supjaustykite pusiau, svogūną – itin plonais griežinėliais, pomidorus nusunkite ir supjaustykite juostelėmis, nusunkite bei pasmulkinkite ir artišokus.

3. Išvirusius makaronus nusunkite, suberkite į erdvų dubenį, tuomet dėkite visus paruoštus priedus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite petražoles. Viską sumaišykite ir patiekite.

4. Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai