Ingredientai (4 asm):
- 300–400 g makaronų, geriausiai nedidelio formato;
- 200 g konservuotų artišokų;
- 100 g aliejuje konservuotų džiovintų ar pusiau džiovintų pomidoriukų;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
- saujelė mėgstamų alyvuogių, be kauliukų;
- žiupsnis sukapotų šviežių petražolių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mėgstamo kietojo sūrio drožlių (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Dideliame puode užvirkite vandenį makaronams, pasūdykite ir išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės – nepervirkite!
2. Kol makaronai verda, paruoškite visus priedus. Alyvuoges supjaustykite pusiau, svogūną – itin plonais griežinėliais, pomidorus nusunkite ir supjaustykite juostelėmis, nusunkite bei pasmulkinkite ir artišokus.
3. Išvirusius makaronus nusunkite, suberkite į erdvų dubenį, tuomet dėkite visus paruoštus priedus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite petražoles. Viską sumaišykite ir patiekite.
4. Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve.