Ingredientai:
- 1/2 nedidelio baltagūžio kopūsto, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis;
- 1/2 nedidelio raudonojo kopūsto, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis;
- 1 valg. šaukš. druskos;
- 1 didelė sauja špinatų, be kotelių, supjausytų juostelėmis;
- 2 žaliųjų citrinų (laimų) išspaustos sultys;
- 1 valg. šaukš. Dižono ar kitų mėgstamų garstyčių;
- 1/2 arbat. šaukš. malto kumino;
- 1 valg. šaukšt. žemės riešutų alliejaus (jei jo neturite, keiskite kitu mėgstamu šalto spaudimo, tačiau švelnesnio skonio);
- 100 g nesūdytų pakepintų žemės riešutų, stambiai sukapotų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje gerai išmaišykite abiejų rūšių kopūsto juosteles su druska, tada perkelkite į didelį sietą ar koštuvą ir leiskite taip pabūti porą valandų – per tą laiką kopūstai suminkštės. Nesijaudinkite, vėliau kopūstai tikrai nebus per sūrūs.
2. Berkite suminkštėjusius kopūstus atgal į dubenį, sudėkite špinatus.
3. Kitame mažesniame dubenyje sumaišykite žaliųjų citrinų (laimo) sultis, garstyčias, kuminą. Į šį mišinį plona srovele pilkite aliejų ir nuolatos maišykite, turite gauti emulsiją primenantį padažą.
4. Pilkite padažą ant salotų, išmaišykite, berkite žemės riešutus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (o gal norėsis ir daugiau druskos – ragaukite). Salotas galima valgyti iškart, o šaldytuve pabuvę jų likučiai bus skanūs ir kitą dieną.