Ingredientai:
- 1,5 stiklinės miltų;
- 2 kiaušiniai, tryniai ir baltymai atskirti;
- 350 ml natūralaus jogurto arba kefyro;
- 80 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 nubrautas arbat. šaukšt. druskos;
- 50 g arba 2 saujos špinatų;
- 120–150 g fetos sūrio, sutrupinto.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite špinatus. Nuskabykite kietus kotelius, nuplaukite, o tada nė nenusausinę dėkite į plačią keptuvę, uždenkite dangtį ir pakaitinkite porą minučių, kol suglebs. Nukaiskite, nudenkite, palaukite, kol pravės, o tada sukapokite plačiu peiliu.
2. Kiaušinių trynius dėkite į platų dubenį, čia pat pilkite ir jogurtą arba kefyrą, lydytą sviestą, išmaišykite.
3. Į šlapiąjį mišinį suberkite su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus. Švelniai išmaišykite šluotele. Suberkite špinatus ir fetos sūrį.
4. Atskirame dubenyje iki minkštų putų išplakite atdėtus baltymus. Tada sukrėskite juos į tešlą ir švelniai įmaišykite.
5. Dėkite po truputį tešlos į jūsų turimą įkaitintą ir švelniai riebalais pateptą vaflių keptuvę ir kepkite, kol vafliai bus gražiai apskrudę. Valgykite karštus su mėgstamais priedais – lašiša, žalumynais daržovėmis, kiaušiniais…