Nesaldūs vafliai su špinatais ir feta tiks ir pusryčiams, ir vakarienei

Dažnoje virtuvėje dabar galima rasti elektrinę vaflių keptuvę, kurioje galima kepti širdelės formos ar keturkampius skanėstus. Tačiau tai gali būti ne tik desertinis kepinys – nesaldūs vafliai labai dera su be lukšto virtais kiaušiniais, salotomis, gabalėliu lašišos. Užmaišykite tešlą, kepkite ir įsitikinkite patys!
Nesaldūs špinatų vafliai
Nesaldūs špinatų vafliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 2 kiaušiniai, tryniai ir baltymai atskirti;
  • 350 ml natūralaus jogurto arba kefyro;
  • 80 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 nubrautas arbat. šaukšt. druskos;
  • 50 g arba 2 saujos špinatų;
  • 120–150 g fetos sūrio, sutrupinto.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite špinatus. Nuskabykite kietus kotelius, nuplaukite, o tada nė nenusausinę dėkite į plačią keptuvę, uždenkite dangtį ir pakaitinkite porą minučių, kol suglebs. Nukaiskite, nudenkite, palaukite, kol pravės, o tada sukapokite plačiu peiliu.

2. Kiaušinių trynius dėkite į platų dubenį, čia pat pilkite ir jogurtą arba kefyrą, lydytą sviestą, išmaišykite.

3. Į šlapiąjį mišinį suberkite su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus. Švelniai išmaišykite šluotele. Suberkite špinatus ir fetos sūrį.

4. Atskirame dubenyje iki minkštų putų išplakite atdėtus baltymus. Tada sukrėskite juos į tešlą ir švelniai įmaišykite.

5. Dėkite po truputį tešlos į jūsų turimą įkaitintą ir švelniai riebalais pateptą vaflių keptuvę ir kepkite, kol vafliai bus gražiai apskrudę. Valgykite karštus su mėgstamais priedais – lašiša, žalumynais daržovėmis, kiaušiniais…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis