Kaip sako prekybos tinkli „Iki“ pranešime žiniasklaidai cituojama maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė, kurdama receptus, ji nevengia subalansuotos mitybos taisyklių. Pavyzdžiui, neseniai pradėjo maisto gaminimo iššūkį ir nenaudoja cukraus.
Tiesa, priduria tinklaraštininkė, sveikas maistas neturi būti beskonis. Todėl, ruošdama sveikuoliškus receptus, cukrų ji keičia bananais, cinamonu.
Auksinė taisyklė: kuo labiau bananai sunokę, tuo juose daugiau cukraus.
„Neseniai atradau ir itin gardžių pusrytinių blynų su bananais receptą. Auksinė taisyklė: kuo labiau bananai sunokę, tuo juose daugiau cukraus. Taigi, norint saldžių ir skanių blynų, reikėtų rinktis labiausiai sunokusius ar net pernokusius bananus. Tokius vaisius lengva sutrinti ir nereikia naudoti papildomo cukraus – jo užteks iš pačių bananų“, – teigia G.Žutautaitė.
Pasak jos, pusrytiniai blynai paruošti nenaudojant jokių įmantrių priedų: jie paprasčiausiai pertepti cinamoniniu jogurtu, o dar intensyvesniam skoniui į tešlą tinklaraštininkė įmaišė deginto sviesto. Paruošti jam užtrunka vos kelių minučių, o kvapas – nuostabus, sako G.Žutautaitė ir dalijasi nepaprasto skonio blynų receptu.
Bananiai blynai su degintu sviestu
Ingredientai:
blynams:
- 1 labai sunokęs bananas;
- 1 kiaušinis;
- 40 g sviesto;
- 120 ml mėgstamo pieno;
- 100 g miltų;
- ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis cinamono;
- žiupsnis druskos.
pagardinimui (nebūtina):
- 3 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- klevų sirupo pagal skonį;
- cinamono.
Gaminimas:
1. Paruoškite degintą sviestą. Ant nedidelės kaitros lydykite sviestą tol, kol šis paviršiuje ims burbuliuoti. Netrukus sviestas ims tamsėti – nuimkite nuo kaitros, kai spalva primins gintarinę. Iškart perpilkite į kitą indą ir palikite trumpam atvėsti.
2. Ruoškite likusią tešlą. Sutrinkite bananą, į jį įplakite kiaušinį. Įdėkite druskos, cinamono, supilkite pieną, gerai išmaišykite.
3. Įsukite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Jeigu naudojate papildomus priedus (riešutus, uogas, šokolado gabalėlius), juos taip pat dabar įmaišykite. Galiausiai atsargiai įsukite sviestą.
4. Blynus kepkite sausoje nepridegančioje keptuvėje. Jeigu nesate tikri dėl keptuvės paviršiaus, ją pirmąkart patepkite labai plonu aliejaus sluoksniu – kitiems kartams to tikrai nebeprireiks.
5. Tiekite blynus su graikišku jogurtu arba cinamoniniu jo padažu: kelis šaukštus jogurto išmaišykite su cinamonu (žiupsniu) ir klevų sirupu. Šalia taip pat tiks mėgstamos uogos ar bananai.