Tinklaraštininkės idėja lengviems pietums: bulvių virtinukai su daržovėmis

Daugybė žmonių naujus metus pradeda nusiteikdami ne tik naujiems iššūkiams, ima siekti ilgai brandintų tikslų. Dažniausiai jų – mitybos įpročių keitimas, nesvarbu, ar siekiant geros savijautos, ar kūno pokyčių. Maisto tinklaraštininkė Asta Černė, „Saulėtos virtuvės“ kūrėja, kviečia mityboje rasti balansą, o tuo pačiu – išbandyti greitai pagaminamo vieno indo patiekalo receptą.
Bulvių virtinukai su daržovėmis
Bulvių virtinukai su daržovėmis / Tinklaraštininkės nuotr.

A.Černė, sako, kad pradedant naujus metus, neretai norima lengvumo ne tik mintyse, bet ir virtuvėje, todėl puikiu pasirinkimu tampa vieno indo patiekalai.

Nuolat naujus receptus išbandyti siūlanti tinklaraštininkė šį kartą stebina gardžiu patiekalu, dėl kurio nereikės atsisakyti naujametinių pažadų, kad ir kokius juos šiemet sau išsikėlėte. Receptą papildo skoniu išsiskirianti saldžioji bulvė, brokolis, cukinija, vyšniniai pomidorai, prieskoninės žolelės bei pomidorų padažas.

„Esame truputį pavargę po maisto fiestų metų pabaigoje, o vieno indo patiekalai – paprasta, kaip dukart du. Šiuos pietus pagaminau labai gretai ir lengvai, didžiąją darbo dalį atliko orkaitė, o mums beliko skaniai suvalgyti ir pasidalinti receptu, nes jis, kad ir koks paprastas, vertas būti išmėgintas“, – sako „Daumantų“ pranešime žiniasklaidai cituojama A.Černė.

Bulvių virtinukai su daržovėmis

Ingredientai (4 asm.)
(gaminimo laikas – 15 min, kepimo laikas – 20 min.)

  • 500 g itališkų bulvių virtinukų (gnocchi) (jų nesunku nusipirkti jau paruoštų, arba pasigaminti patiems);
  • 1 vidutinio dydžio brokolis;
  • 1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos;
  • ½ arbat. šaukšt. šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų česnako miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. rūkytos paprikos;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų rozmarinų.

patiekti:

  • šviežių prieskoninių žolelių;
  • pomidorų padažo (tinklaraštininkė rinkosi „Tradicinį“).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220ᵒC laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą (patogiausia – esančią standartinėje orkaitės komplektacijoje).

2. Visas daržoves supjaustykite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais: brokolį išskaidykite žiedynėliais, saldžiąją bulvę supjaustykite griežinėliais, cukiniją – nestoromis riekelėmis, kurias perpjaukite perpus, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.

3. Suberkite daržoves ant kepimo skardos, ten pat suberkite ir bulvių virtinukus. Apšlakstykite aliejumi, apiberkite atskirame dubenėlyje sumaišytų prieskonių mišiniu. Pamaišykite daržoves ir virtinukus, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų, tuomet paskleiskite per visą kepimo skardą kuo tolygiau, vienu sluoksniu.

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Atidarykite orkaitės dureles, pamaišykite, vėl paskleiskite vienu sluoksniu ir kepkite toliau, dar apie 10 minučių.

5. Patiekite nedelsiant, kol bulvių virtinukai dar šilti, su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorų padažu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių virtinukai su daržovėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių virtinukai su daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis