A.Černė, sako, kad pradedant naujus metus, neretai norima lengvumo ne tik mintyse, bet ir virtuvėje, todėl puikiu pasirinkimu tampa vieno indo patiekalai.
Nuolat naujus receptus išbandyti siūlanti tinklaraštininkė šį kartą stebina gardžiu patiekalu, dėl kurio nereikės atsisakyti naujametinių pažadų, kad ir kokius juos šiemet sau išsikėlėte. Receptą papildo skoniu išsiskirianti saldžioji bulvė, brokolis, cukinija, vyšniniai pomidorai, prieskoninės žolelės bei pomidorų padažas.
„Esame truputį pavargę po maisto fiestų metų pabaigoje, o vieno indo patiekalai – paprasta, kaip dukart du. Šiuos pietus pagaminau labai gretai ir lengvai, didžiąją darbo dalį atliko orkaitė, o mums beliko skaniai suvalgyti ir pasidalinti receptu, nes jis, kad ir koks paprastas, vertas būti išmėgintas“, – sako „Daumantų“ pranešime žiniasklaidai cituojama A.Černė.
Bulvių virtinukai su daržovėmis
Ingredientai (4 asm.)
(gaminimo laikas – 15 min, kepimo laikas – 20 min.)
- 500 g itališkų bulvių virtinukų (gnocchi) (jų nesunku nusipirkti jau paruoštų, arba pasigaminti patiems);
- 1 vidutinio dydžio brokolis;
- 1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė;
- 1 nedidelė cukinija;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- ½ arbat. šaukšt. druskos;
- ½ arbat. šaukšt. šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
- ½ arbat. šaukšt. džiovintų česnako miltelių;
- ½ arbat. šaukšt. rūkytos paprikos;
- ½ arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- ½ arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
- ½ arbat. šaukšt. džiovintų rozmarinų.
patiekti:
- šviežių prieskoninių žolelių;
- pomidorų padažo (tinklaraštininkė rinkosi „Tradicinį“).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220ᵒC laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą (patogiausia – esančią standartinėje orkaitės komplektacijoje).
2. Visas daržoves supjaustykite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais: brokolį išskaidykite žiedynėliais, saldžiąją bulvę supjaustykite griežinėliais, cukiniją – nestoromis riekelėmis, kurias perpjaukite perpus, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
3. Suberkite daržoves ant kepimo skardos, ten pat suberkite ir bulvių virtinukus. Apšlakstykite aliejumi, apiberkite atskirame dubenėlyje sumaišytų prieskonių mišiniu. Pamaišykite daržoves ir virtinukus, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų, tuomet paskleiskite per visą kepimo skardą kuo tolygiau, vienu sluoksniu.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Atidarykite orkaitės dureles, pamaišykite, vėl paskleiskite vienu sluoksniu ir kepkite toliau, dar apie 10 minučių.
5. Patiekite nedelsiant, kol bulvių virtinukai dar šilti, su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorų padažu.