„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai

Maisto tinklaraščių „Skanus gyvenimas“ ir „Maisto klubas“ kūrėja Ilona Juciūtė eklerus vadina nostalgijas keliančiu vaikystės kepiniu. Tad Ilona šį malonius prisiminimus keliantį prancūzų virtuvės šedevrą nusprendė sugrąžinti į savo gyvenimą ir sukurti jį iš kokybiškų lietuviškų produktų.
Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai
Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai / Asmeninio archyvo nuotr.

„Orinis pyragaitis tiesiog tirpsta burnoje, tad kremą renkuosi riebesnį. Man labiau patinka varškės kremas nei vien iš grietinėlės“, – sako I.Juciūtė. Ji išduoda, kad geriausią rezultatą garantuoja kruopščiai atrinkti kokybiški produktai.

Asmeninio archyvo nuotr./Ilona Juciūtė-Čibirkienė
Asmeninio archyvo nuotr./Ilona Juciūtė-Čibirkienė

„Renkuosi 15% DVARO varškę ir 35% DVARO grietinėlę ir visada esu užtikrinta savo pergale. Šių kokybiškų produktų net nereikia kažkaip ypatingai plakti – kelios minutės ir šis duetas tampa kreminės, aksominės konsistencijos“.

Plikytiems pyragaičiams su varškės kremu reikės:

Tešlai:

  • 125 ml DVARO pieno,
  • 125 ml vandens,
  • 100 g DVARO sviesto,
  • 150 g miltų,
  • 4-5 kiaušinių,
  • Vanilės pastos,
  • Žiupsnelio druskos,

1 v. š. cukraus.

Asmeninio archyvo nuotr./Ingredientai
Asmeninio archyvo nuotr./Ingredientai

Varškės kremui:

  • 250 g DVARO varškės,
  • 100 ml DVARO grietinėlės 35%,
  • Cukraus pudros pagal skonį,
  • Pusės citrinos sulčių,
  • Citrinos žievelės,
  • Vanilės pastos.

Šokoladiniam glaistui:

  • 100 g juodojo šokolado,
  • 2 valg. š. DVARO grietinėlės 35%.

Gaminimas:

Tešla:

Puode kaitinkite pieną, vandenį, druską, cukrų ir sviestą, kol viskas ištirps.

Nuolat maišant suberkite miltus ir maišykite, kol tešla sušoks į kamuolį, tuomet maišant kaitinkite dar apie 3-4 min ant nedidelės kaitros, kol išgaruos vanduo.

Atvėsinkite tešlą ir perkelkite į maišytuvo indą.

Į tešlą įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite tešlą. Įmaišykite vanilės pastą. Tešla turėtų būti tirštos konsistencijos, lengvai kristi nuo šaukšto.

Šaukštu ar konditeriniu švirkštu formuokite nedidelius pyragėlius.

Kepkite įkaitintoje 180 ° C orkaitėje 20-25 min., kol gražiai paruduos.

Asmeninio archyvo nuotr./Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai
Asmeninio archyvo nuotr./Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai

Varškės kremas:

Varškę pertrinkite per sietelį.

Visus produktus sudėkite į maišytuvo dubenį ir 2-3 min. plakite šluotele.

Šokoladinis glaistas:

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, įmaišykite grietinėlę.

Įdarykite pyragaičius kremu. Apliekite šokoladiniu glaistu.

Asmeninio archyvo nuotr./Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai
Asmeninio archyvo nuotr./Tirpstantys burnoje dangiškieji Ilonos Juciūtės eklerai

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs