Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su daržovėmis

Dietistė, maisto technologė ir sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė dalinasi skaniais ir sveikatai palankiais receptais. Šiandien kviečiame išsivirti gardžią tirštą raudonųjų lešių sriubą.
Raudonųjų lęšių sriuba
Raudonųjų lęšių sriuba / R.Bogušienės nuotr.

Tirštai raudonųjų lęšių sriubai su daržovėmis reikės:

  • 400 g raudonųjų lęšių;
  • 200 g moliūgo;
  • 1 vnt. bulvės;
  • 1 vnt. morkos;
  • 0.5 vnt. svogūno;
  • 1/3 vnt. poro;
  • 2 skilt. česnako;
  • 40 g sviesto;
  • 0,5 vnt. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek raudonėlio, j. pipirų, ciberžolės, raud. paprikos;
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1,2 l vandens.

Gaminimo eiga

  1. Lęšius perplauname šaltu vandeniu ir paliekame juos mirkti (geriausiai būtų palikti užmerkus apie 12 val.)
  2. Įkaitiname puodą su aliejumi ir pakepiname nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus bei susmulkintus porus, česnakus. Vėliau dedame nuluptas ir kubeliais supjaustytas morkas, tada bulves ir galiausiai moliūgus. Pilame verdančio vandens, beriame druską ir verdame apie 10 min.
  3. Dedame išmirkytus lęšius, tad visus reikalingus prieskonius. Verdame apie 20 min.
  4. Prieš tiekiant išspaudžiame ir įlašiname citrinos sulčių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos