„Keli esminiai patarimai kaip iškepti tobulą plėšytą kiaušinienę: kepkite ant vidutinės mažos arba vidutinės ugnies (priklausomai nuo jūsų kaitlentės kaitros), bet jokiu būdu ne ant aukštos; nemaišykite energingais, chaotiškais judesiais, o lėtai ir švelniai stumdykite; naudokite guminę arba medinę plokščią mentelę, bet tik ne šluotelę. Ir paskutinis patarimas, atsiminkite, kad kiaušiniai kepa labai greitai, todėl nepalikite jų be priežiūros, jeigu tikitės gero rezultato.
Plėšytą kiaušinienę galite tiekti vieną su duonos riekele arba sukonstruoti sumuštinį su pačiais įvairiausiais priedais: kepta šonine, sūdyta ar rūkyta lašiša, avokadu, keptais smidrais, pievagrybiais, žalumynais ir t.t. Tobulų pusryčių!“, – rašo V.Bernatavičienė.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių;
- 1 šaukšto pieno;
- 1 šaukšto sviesto;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- duonos patiekimui.
Kaip gaminti:
1. Į keptuvę įdėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies.
2. Dubenyje šluotele gerai išplakite kiaušinius, pieną, druską ir pipirus.
3. Į įkaitintą keptuvę supilkite kiaušinių plakinį ir palikite 4 sekundėms.
4. Praėjus laikui, mentele pradėkite stumdyti kiaušinienę po visą keptuvės plotą pirmyn ir atgal apsukdami ratą aplink keptuvės kraštus. Stenkitės, kad kuo daugiau skystos masės patektų į vidurį. Jokiu būdu nemaišykite kiaušinienės ratu ar kitais padrikais judesiais, lėtas bei švelnus stumdymas ir yra pagrindinė minkštos, kreminės kiaušinienės paslaptis.
5. Kai keptuvėje nesimatys skystų kiaušinių, bet masė bus dar pakankamai drėgna ir atrodys lyg ne visiškai iškepusi, mentele ją kelis kartus „palankstykite“ ir nuimkite nuo ugnies.
6. Leiskite kiaušinienei keptuvėje kelias sekundes pailsėti, kad ji baigtų kepti ir dėkite į lėkštes arba ant duonos.