Tobula trijulė: keptų smidrų, pomidoriukų ir pikantiško sūrio salotos

Yra ingredientų, kurie, atrodytų, sukurti vienas kitam. Tereikia prisiminti agurkų ir krapų, arbūzų ir braškių duetus. Puikus ir smidrų bei pomidorų derinys, kviečiame jį būtinai išbandyti. Šioms daržovėms į kompaniją dar puikiai tinka ir pikantiškas sūris bei žalumynai.
Kepti smidrai su pomidoriukais
Kepti smidrai su pomidoriukais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 12–14 žaliųjų smidrų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 250–300 g vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • keli svogūnų laiškai, supjaustyti;
  • saujelė graikinių riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje, atvėsintų ir stambiai sukapotų;
  • gabaliukas kietojo ožkų pieno sūrio, sutarkuoto ar supjaustyto drožlėmis;
  • šviežių petražolių, sukapotų;
  • šlakelis citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite grilį, kur apkepsite smidrus – tinka ir tradicinis, ir elektrinis, pagaliau, taip pat ir grilio keptuvė, naudojama ant vyryklės.

2. Apskuskite smidrų kotelius, sumedėjusius galiukus nupjaukite. Aptepkite stiebelius aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti. Kepkite vartydami apie 5–6 min., kol kiek suminkštės, skrustelės, bet išliks traškūs. Iškepusius supjaustykite skersai į 2–3 dalis.

3. Berkite smidrų pagaliukus į dubenį, čia pat dėkite ir kitus ingredientus, o tada sumaišykite, paragaukite, ar nieko netrūksta, ir tiekite.

Vida Press nuotr./Kepti smidrai su pomidoriukais
Vida Press nuotr./Kepti smidrai su pomidoriukais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis