Kokosiniams varškėčiams reikės:
- 360 g varškės,
- 45 g kokosų drožlių,
- 1 v.š. cukraus,
- 1/2 a.š. malto cinamono,
- 1 kiaušinio,
- 30 g ryžių miltų + 10 g varškėčių formavimui,
- Žiupsnio druskos,
- 1-2 v.š. aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
1. Varškę, kiaušinį, cukrų ir kokosų drožles dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname.
2. Miltus sumaišome su druska ir cinamonu.
3. Miltų mišinį beriame į varškės masę ir užmaišome tešlą.
4. Formuojame varškėčius.
5. Keptuvėje įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus.
6. Apkepame varškėčius iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
7. Tiekiame šiltus su uogomis ir klevų sirupu.
Dėkojame Oksanai už receptą!