Tobulai derantys skoniai: kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi

Žymus iš Izraelio kilęs, Londone gyvenantis šefas Yotamas Ottolenghi „kepa“ vieną knygą po kitos, o jo gerbėjai negali atsigėrėti puikiais jau pasirodžiusiais receptais. Pavasarį, kai kalorijų kiekį norisi kiek sumažinti, tačiau valgyti lygiai taip pat skaniai, pravers vienas jo receptų, kuriame puikiai dera sveikuoliškos kruopos, pomidorų salsvumas, sūri feta, o viską vainikuoja mėtos.
Patiekalas su bolivinėmis balandomis
Patiekalas su bolivinėmis balandomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 250 g kynvos (bolivinės balandos) kruopų;
  • 1000 – 1100 ml daržovių sultinio (arba vandens);
  • 20 g sviesto;
  • 1 sauja šviežių petražolių, sukapotų;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 250 g vynuoginių pomidorų;
  • 4 skiltelės česnako, supjaustytos plonais griežinėliais;
  • 1 nedidelė sauja šviežių mėtų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

žolelių aliejui:

  • 1 žaliasis čili pipiras, be sėklų, stambiai supjaustytas (nebūtinai);
  • 1 sauja šviežių petražolių;
  • 1 sauja šviežių mėtų;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pagaminkite žolelių aliejų. Sudėkite visus jam skirtus ingredientus į elektrinį smulkintuvą, įberkite didelį žiupsnį druskos ir sumalkite iki beveik vientisos konsistencijos.

2. Sultinį (ar vandenį) užkaiskite nedideliame puoode, suberkite kruopas, užvirkite ir virkite neuždengę ant nedidelės kaitros apie 20-25 min., kol skystis išgaruos ir kruopos bus išvirusios. Virdami kartas nuo karto pamaišykite. Jei matote, jog ima trūkti skysčio, galite dar šiek tiek įpilti. Nuimkite puodą nuo ugnies, dėkite sviestą, kapotas petražoles ir trupintą fetą. Labai aktyviai nemaišykite, tik vos vos.

3. Kai kruopų virimas eis į pabaigą, užkaiskite keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite pomidoriukus. Kepinkite juos apie 5 min., kartais pavartydami, galiausiai sudėkite česnako skilteles ir jas dar šiek tiek pakepinkite su pomidorais, kol taps rusvos, tačiau nepradės degti. Nukaiskite ir pabarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užberkite kapotų mėtų.

4. Į lėkštes dėkite košės su feta ir petražolėmis, ant viršaus – pakepintų pomidoriukų, o tada negailėdami pašlakstykite žolelių aliejumi. Patiekite iškart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų