Tobulai skani grilinta mėsa: 3 vasariški padažai, kurie nustebins

Turbūt esate girdėję pašmaikštavimų, kad nėra patiekalo, kurio „nepataisytų“ geras padažas – na, o kiekviename juokelyje, sakoma, yra dalis tiesos. Padažai išties gali sukurti mažą stebuklą, o jeigu jie dar tokie, kokių, tikėtina, neragavote, vasara gali įsiminti būtent tobulais skoniais!
vasariški padažai
vasariški padažai / Shutterstock nuotr.

Yra daug padažų, kuriuos esame išragavę, daug metų prie jų sugrįžtame, ir, rodos, nieko naujo nebeatrandame. Siūlome šią vasarą prie grilintos mėsos padažų pasigaminti patiems – ir ne bet kokių, o gaivių, vasariškų ir kiek netikėtų.

Prie skirtingos rūšies mėsos derinkite skirtingus padažus, ragaukite ir atraskite – lai kepsnys būna tobulai iškepęs, o galutinius akcentus sudeda įdomaus padažo poskonis. Ragaukite!

Obuolių ir spanguolių

Shutterstock nuotr./Obuolių ir spanguolių
Shutterstock nuotr./Obuolių ir spanguolių

Jums reikės:

  1. 2 obuolių;
  2. 1 kriaušės;
  3. 200 g šaldytų spanguolių;
  4. 3 skiltelių česnako;
  5. 1 raudonos paprikos;
  6. ½ stiklinės obuolių acto;
  7. ½ stiklinės rudojo cukraus;
  8. 1 citrinos;
  9. 1 nubraukto šaukštelio aitriųjų paprikų;
  10. 1 šaukštelio malto cinamono;
  11. ½ šaukštelio maltų muskatų, žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

  1. Obuolius, kriaušę ir papriką supjaustykite ir sudėję į puodą troškinkite, kol suminkštės.
  2. Spanguoles atšildykite. Išspauskite citrinos sultis, nutarkuokite žievelę. Visa tai sudėkite į troškinamus vaisius. Supilkite ir obuolių actą, sudėkite trintas česnako skilteles, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
  3. Viską gerai išmaišykite ir dar apie 15 min. pavirkite.

Šis padažas tinka prie paukštienos ir žvėrienos patiekalų.

Obuolių ir svogūnų

Shutterstock nuotr./Obuolių ir svogūnų
Shutterstock nuotr./Obuolių ir svogūnų

Jums reikės:

  1. 5 vidutinio dydžio obuolių;
  2. 2 svogūnų;
  3. saujos juodųjų razinų;
  4. 1/2 šaukštelio gvazdikėlių;
  5. 1 stiklinės cukraus;
  6. 1/2 stiklinės obuolių acto;
  7. maltų kvapniųjų pipirų ir druskos.

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Razinas gerai nuplaukite ir kartu su obuoliais ir svogūnais sudėkite į storadugnę keptuvę.
  2. Suberkite visus prieskonius: gvazdikėlius, kvapniuosius pipirus, cukrų, druską, supilkite actą.
  3. Troškinkite apie 20 min. vis pamaišydami.

Šis padažas puikiai paskanins jautienos ir kiaulienos patiekalus.

Kriaušių ir imbierų

Shutterstock nuotr./Kriaušių ir imbierų
Shutterstock nuotr./Kriaušių ir imbierų

Jums reikės:

  1. 5 cm imbiero šaknies gabalėlio;
  2. 5 kriaušių;
  3. 3 svogūnų;
  4. 2 citrinų;
  5. 100 g baltųjų razinų;
  6. 200 ml baltojo vyno;
  7. 1 stiklinės cukraus.

Gaminimas:

  1. Imbierą smulkiai sutarkuokite. Kriaušes nulupkite ir išėmę sėklalizdžius supjaustykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
  2. Citrinas nušveiskite šepetėliu su soda ir nutarkuokite žievelę, citrinas supjaustykite, kiek įmanoma pašalinkite sėklas.
  3. Razinas gerai nuplaukite ir užpylę vynu kuriam laikui palikite.
  4. Visus ingredientus sudėkite į puodą ir uždengę apie 35 min. troškinkite, kol viskas gerokai suminkštės. Tada šiek tiek atvėsinkite ir sumalkite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės.

Šis padažas puikiai tiks prie kalakutienos patiekalų.

Skanių atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis