Ingredientai:
- 1 didelis poras, nupjautais kietais žaliais lapais;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 žiedinis kopūstas (500–600 g svorio);
- 0,5 l daržovių sultinio arba vandens;
- 1 stiklinė jau išvirtų baltųjų pupelių (puikiai tinka ir konservuotos);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šviežių čiobrelių arba rozmarinų.
Gaminimas:
1. Plonais žiedais supjaustykite porą, žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais.
2. Plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, sudėkite porus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės – apie 5 min. Į puodą suberkite ir kopūsto žiedynus, išmaišykite ir pakepinkite 5 min.
3. Į puodą supilkite vandenį, uždenkite ir virkite tol, kol žiediniai kopūstai bus tokie minkšti, kad nesunkiai juos sutrintumėte šakute. Į virimo pabaigą suberkite pupeles (saujelę pasilikite atsidėję), pakaitinkite, kad ir pupelės būtų karštos, o tada nukelkite puodą nuo kaitros ir įmerkiamu elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos tyrės, jei pernelyg tirštą, galite įpilti dar verdančio vandens.
4. Berkite druskos, negailint – pipirų, taip pat kapotų rozmarinų ar nuskabytų čiobrelių lapelių. Pateikdami į kiekvieną dubenėlį dar įberkite pasiliktųjų pupelių ir pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi. Skanaus!