Ingredientai:
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių (ar pupelių), perskalautų šaltu vandeniu;
- 2 trumpavaisiais agurkai, supjautyti kubeliais;
- 3 ne itin sultingi pomidorai, supjaustyti kubeliais;
- 0,5-1aitrioji paprika, supjaustyta plonais griežinėliais (nebūtinai);
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais;
- sauja šviežios kalendros, sukapotos;
- saujelė šviežių bazilikų, stambiai suplėšytų;
- saujelė šviežių mėtų, sukapotų.
padažui:
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono gastyčių (tinka ir paprastos, ir su medumi);
- 2 arbat. šaukšt. ryžių acto arba baltojo vyno acto;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite agurkus, pomidorus, avinžirnius, svogūną, aitriąją papriką ir visas žoleles.
2. Nedideliame užsukamame stiklainėlyje suplakite visus padažo ingredientus.
3. Užpilkite ingredientus dubenyje padažu, išmaišykite ir leiskite šaltai pabūti mažiausiai pusvalandį, o galima ir porą valandų – skoniai geriau „sulips“.