Tobulai vasaros vakarienei – su sūriu kepti cukinijų griežinėliai

Kai darže ima derėti cukinijos, atsiveria dar viena galimybė virtuvės improvizacijoms. Juk tai daržovė, iš kurios galima ne tik kepti blynus, naudoti ją troškiniuose, bet ir virti uogienes bei gaminti desertus! Kviečiame išmėginti dar vieną receptą!
Su sūriu kepti cukinijų griežinėliai
Su sūriu kepti cukinijų griežinėliai / Vida Press nuotr.

Reikės:

  • 2 cukinijų,
  • Druskos ir pipirų,
  • Rūkytos paprikos,
  • 5 česnako skiltelių,
  • alyvuogių aliejaus,
  • 100 g Gouda sūrio,
  • pundelio šviežių krapų,
  • 2 valg. š. majonezo.

Gaminimas:

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite piršto storio griežinėliais. Sudėkite į indą, apibarstykite druska, pipirais, rūkyta paprika, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite, kad cukinija prisigertų prieskonių. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Cukinijas išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 25 minutes.

Kol cukinijos kepa, sutarkuokite sūrį ir smulkiai sukapokite krapus. Suberkite į dubenį, dėkite majonezą, susmulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.

Ant iškepusių cukinijos griežinėlių dėkite po šaukštą sūrio mišinio ir vėl dėkite į orkaitę 10 minučių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų