Ingredientai:
- 500 g briuselinių kopūstų;
- 100 g graikinių riešutų;
- 5–6 didelės Medjool datulės;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 100 ml daržovių sultinio (arba vandens);
- 2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nuimkite gelstelėjusius ar pažeistus išorinius briuselinių kopūstų galvučių lapelius, nupjaustykite kotelius ir perpjaukite galvutes pusiau.
2. Graikinius riešutus švelniai pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje (pakaks kelių minučių) ir stambiai sukapokite. Iš datulių išimkite kauliukus ir stambiai supjaustykite.
3. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, tada suberkite briuselinių kopūstų puseles ir kepinkite ant vidutinės kaitros, kol pakvips ir briuseliniai kopūstai taps švelniai rusvi. Įpilkite citrinos sulčių, berkite druskos, pipirų, palaukite, kol skystis išgaruos. Supilkite sultinį ar vandenį ir dar šiek tiek pakepkite, kol kopūstėliai taps minkšti, bet dar išlaikys formą.
4. Berkite iškeptas kopūstėlių puseles į dubenį, čia pat suberkite ir riešutus, datules, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Tiekite dar šiltus kaip užkandį ar garnyrą. Skanaus!