Šiame kepinyje pagrindiniu smuiku griežia vaisiai, jie gali būti švieži arba šaldyti: slyvos, abrikosai, rabarbarai… Tačiau kiaurus metus čia puikiai tiks ir skiltelėmis supjaustyti obuoliai, paskaninti žiupsniu cinamono, imbiero ar kardamono. Tai proga sunaudoti pavytusias, ar senokai šaldiklyje pamirštas gėrybes.
03 16
Tobulas desertas savaitgaliui: galetė su slyvomis
Galetė yra tokio universalumo pyragas, kuriam nėra sezoniškumo, jį kepti galite bet kokiu metų laiku ir kaskart naudoti tai, kas po ranka. Galetei iškepti nereikia nei ypatingų sugebėjimų, ir net kepimo formų. Iškočiojus sviestinę tešlą ant kepimo popieriaus lakšto ir sudėliojus vaisius, galima šauti į orkaitę ir dengti stalą.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą