Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 02

Tobulas kreminis baskų sūrio pyragas: patarimai, kad pavyktų

Jei reikėtų rinkti madingiausius pastarųjų metų desertinius kepinius, degintas baskų sūrio pyragas neabejotinai patektų į top trejetuką. Jo ingredientai neįmantrūs, tačiau rezultatas toks puikus, jog šio skanėsto norisi dar ir dar.
Degintas baskų sūrio pyragas
Degintas baskų sūrio pyragas / 123RF.com nuotr.

Puikiai pavykęs baskų sūrio pyragas turi būti tamsrudžiu viršumi, o jo vidus – santūriai saldus ir itin kreminis. Kad tikrai pavyktų, būtina vadovautis keliais patarimais ruošiant šio pyrago tešlą bei jį kepant. Taip pat reikia leisti šiam skanėstui atvėsti ir susigulėti – tada jis bus pats skaniausias.

Patarimai prieš pradedant:

  • Daugelį tradicinių sūrio pyragų sudaro trapus pagrindas, dažniausiai formuojamas iš sausainių trupinių bei sviesto, ir kreminis įdaras. Baskų pyragas neturi jokio pagrindo ir jo čia nė nepasigesite.
  • Pyragui naudokite riebų, o ne liesą kreminį sūrį, tik tada jis bus aksominis, kreminis.
  • Šį kepinį išvėpina vanilė ir citrinos žievelė, šie ingredientai svarbūs, tad rinkitės geriausios kokybės. Citriną verta pirkti ekologišką, o jei ji ne tokia, tada bent jau gerai nušveiskite žievelę soda, o tada nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Šį sūrio pyragą verta kepti nedidelėje (20–22 cm skersmens) kepimo formoje nuimamais kraštais, formą kruopščiai išklokite kepimo popieriumi, taip, kad jis ir dengtų kraštus, ir dar gerokai virš jų išsikištų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas