Puikiai pavykęs baskų sūrio pyragas turi būti tamsrudžiu viršumi, o jo vidus – santūriai saldus ir itin kreminis. Kad tikrai pavyktų, būtina vadovautis keliais patarimais ruošiant šio pyrago tešlą bei jį kepant. Taip pat reikia leisti šiam skanėstui atvėsti ir susigulėti – tada jis bus pats skaniausias.
Patarimai prieš pradedant:
- Daugelį tradicinių sūrio pyragų sudaro trapus pagrindas, dažniausiai formuojamas iš sausainių trupinių bei sviesto, ir kreminis įdaras. Baskų pyragas neturi jokio pagrindo ir jo čia nė nepasigesite.
- Pyragui naudokite riebų, o ne liesą kreminį sūrį, tik tada jis bus aksominis, kreminis.
- Šį kepinį išvėpina vanilė ir citrinos žievelė, šie ingredientai svarbūs, tad rinkitės geriausios kokybės. Citriną verta pirkti ekologišką, o jei ji ne tokia, tada bent jau gerai nušveiskite žievelę soda, o tada nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Šį sūrio pyragą verta kepti nedidelėje (20–22 cm skersmens) kepimo formoje nuimamais kraštais, formą kruopščiai išklokite kepimo popieriumi, taip, kad jis ir dengtų kraštus, ir dar gerokai virš jų išsikištų.