Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobulas lėtiems pusryčiams – obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

Avižinė košė ar iš jų paruošta granola – dažnas pusryčių pasirinkimas tarp tų, kas stengiasi maitintis skaniai ir sveikai. Rudenį, kai karaliauja obuoliai, ir kai savaitgalį turime kiek daugiau laiko, verta išsikepti paprastutį, tačiau gardų apkepą iš avižinių dribsnių, obuolių ir kelių kitų priedų. Jis pakvėpins namus, pasotins ir nuteiks gerai dienai.
Obuolių ir dribsnių apkepas
Obuolių ir dribsnių apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg obuolių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2 žiupsniai druskos;
  • 80 g sviesto;
  • sauja spanguolių (nebūtinai);
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 80 g miltų;
  • 150 g avižinių dribsnių (neskaldytų, greito paruošimo netinka)
  • 60 g migdolų riekelių;
  • 40 g kokosų drožlių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite obuolių gabalėlius su citrinos sultimis, cukrumi, kukurūzų krakmolu, cinamonu ir druska, spanguolėmis (jei jas naudojate). Perdėkite į ovalų ar keturkampį stiklinį ar keramikinį kepimo indą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu.

3. Vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą ir medų, suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolų riekeles ir kokosų drožles, dar žiupsnį druskos ir pamaišykite, kol ingredientai sulips į gumuliukus. Suberkite juos ant kepimo formoje paskleistų obuolių, padėliokite, kad būtų tolygiai pasiskirstę.

4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min., kol obuoliai bus minkšti, o dribsnių sluoksnis – intensyviai auksinis. Jei viršus pernelyg skrunda, galima pridengti folija, bet nudenkite ją likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, kad viršus būtų sausas, o ne drėgnas nuo iš obuolių kylančių garų.

5. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir dėkite su visu indu ant stalo – tegul kiekvienas įsideda, kiek nori. Skanaukite su šaukštu tiršto jogurto ar be nieko. Jei visko iš karto nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų