Pyragui reikės:
- 200 g moliūgo tyrės,
- 100 g tirpinto sviesto,
- 80 g rudojo cukraus,
- 1 kiaušinio,
- 130 g pilno grūdo miltų ,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. malto cinamono,
- 1/4 a.š. malto muskato riešuto,
- 1 a.š. vanilės ekstrakto,
- Žiupsnio druskos.
Įdarui:
- 150 g varškės pagardinkite vaniliniu cukrumi arba sirupu,
- 1 mažo kiaušinio.
Gaminimas:
1. Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.
2. Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
3. Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
5. Permaišome varškę su kiaušiniu.
6. Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
8. Pyragą atvėsiname ir supjaustome.
Skanaus!
Dėkojame Oksanai už receptą!