Ingredientai:
- 350 g avižinių sausainių;
- 100 sviesto;
- 1 žalioji citrina (laimas);
- 350 g maskarponės sūrio;
- 300 g juodojo šokolado;
- 150 g cukraus pudros;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
dekoravimui:
- 400 g grietinėlės;
- 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- šviežių aviečių arba kitų uogų;
- juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų.
Gaminimas
1. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir įtarkuokite į juos žaliąją dalį laimo žievelės.
2. Trupinius užpilkite išlydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Suberkite juos į kepimo formą, išlyginkite ir nuo vidurio suspauskite, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.
3. Prikaistuvyje pašildykite maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilkite maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.
4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iš lėto supilkite jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.
5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Naudodami konditerinį maišelį dekoruokite sustingusio torto paviršių.
6. Išdėliokite šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstykite cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.