Tobulas paprastumas: orkaitėje kepti karamelizuoti cinamoniniai skrebučiai

Dietologai dėl to nepaglostytų, tačiau kartais per pusryčius norisi pasmaližiauti. Jei norisi, kartais ir galima. Tokiam rytiniam paskanavimui tinka kvapnūs skrebučiai, o iškepti pagal mūsų siūlomą receptą jie bus švelniai karameliniai, kvepiantys cinamonu. Trumpai tariant – dieviška!
Cinamoniniai skrebučiai
Cinamoniniai skrebučiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (1 asm.):

  • 2 valg. šaukšt. kambario temperatūros sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • didelis žiupsnis cinamono;
  • keli lašeliai vanilės ekstrakto arba ant šaukštelio galiuko vanilės pastos;
  • 2 riekės mėgstamos sumuštinių duonos (geriau - šviesios, ne pilno grūdo).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.

2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos kreminės masės sutrinkite sviestą, cukrų, cinamoną ir vanilės ekstraktą / pastą. Gauta mase aptepkite vieną duonos riekių pusę, stenkitės, kad masė padengtų ir kraštus.

3. Dėkite duoną ant kepimo skardos ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 10 min., o į kepimo pabaigą įjunkite grilio funkciją. Traukite skrebučius iš orkaitės, kai jų viršus bus intensyviai rusvas, burbuliuojantis. Šiek tiek atvėsinkite ir skanaukite!

Vida Press nuotr./Cinamoniniai skrebučiai
Vida Press nuotr./Cinamoniniai skrebučiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų