Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobulas paprastumas: sultingas, mangais kvepiantis keptas viščiukas

Atrodytų, jog iškepti viščiuką – nesudėtingas reikalas, tačiau kartais iškepusi mėsa pernelyg išsausėja, trūksta ir skonio, ir aromato. Priežasčių, kodėl taip nutiko, gali būti ne viena – per ilgai ar per aukštoje temperatūroje kepėte, pagailėjote prieskonių ar kitų mėsos skonį papildančių priedų.
Keptas viščiukas
Keptas viščiukas / Vida Press nuotr.

Prekės ženklo „Daumantai“ virtuvės šefas Algis Kairys sako, kad nesuklys tie, kas viščiuko kepimui rinksis specialią „rankovę“, ji apsaugos mėsą nuo išsausėjimo, o naudojami priedai harmoningai „sulips“ su mėsa.

Norintiems gaminimą namuose paversti smagia pramoga virtuvėje A.Kairys pataria atsipalaiduoti ir nebijoti eksperimentuoti. „Nevenkite įprastų patiekalų pagardinti netikėtais ingredientais. Tai gali būti mėtos, bazilikas, cinamonas ar net majonezas su egzotiškais priedais. Taip sukursite naujus skonius“, – pataria jis.

Pipirinis mangų skonio viščiukas

Ingredientai:

  • apie 1,5 kg svorio viščiukas;
  • 200 g majonezo;
  • 1 prinokęs mangas;
  • 1 paprika;
  • 1 sauja juodųjų alyvuogių;
  • 1 citrina;
  • 1 poras;
  • 4 skiltelės česnako;
  • druskos, pagal skonį;
  • maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, pagal skonį;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska, pipirais, majonezu, tarkuotais česnakais bei mango sultimis, kurias gausite išspaudę prinokusį vaisių. Viščiuką galite marinuoti ir mangų skonio majoneze – procesas bus paprastesnis. Gautu mišiniu ištrinkite viščiuką ir palaikykite šaltai apie 1 val.

2. Į kepimui skirtą plėvelę (rankovę) dėkite viščiuką, tada alyvuoges, paprikų, citrinų bei porų griežinėlius ir užriškite.

3. Kepkite 2 valandas iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su iškepusiomis daržovėmis ir kitais mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais