„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tobulas pyragas Kalėdoms: ant gaivaus obuolių įdaro – grietinėlės debesys

„Traškios tešlos pagrindas, lengvas, gaivus įdaras ir tarsi sniego pusnys viską slepianti plakta grietinėlė. Šis pyragas yra tobulas žiemos šventėms“, – rašo 15min skaitytoja Gintarė ir dalinasi savo receptu.
Obuolių pyragas su grietinėle
Obuolių pyragas su grietinėle / Asmeninio arch. nuotr.

Pyragui reikės:

Tešlai:

  • 250 g miltų,
  • 80 g cukraus,
  • 125 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
  • 1 kiaušinio,
  • žiupsnelio druskos,
  • šlakelio šalto vandens.

Įdarui:

  • 1 kg saldžiarūgščių obuolių,
  • 200 g cukraus,
  • 2 pakelių vanilinio pudingo,
  • 800 ml obuolių sulčių,
  • cinamono,
  • pusės citrinos sulčių.

Viršui:

  • 500 ml riebios „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės,
  • 40 g vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį beriame miltus, druską ir cukrų, ant viršaus greitai sutarkuojame šaltą sviestą. Dideliu peiliu viską sumaišome, kad gautųsi trupiniai. Įmušame kiaušinį, pilame šaukštą šalto vandens ir suminkome tešlą. Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldiklį.

Kol tešla šąla, pasiruošiame įdarą. Nuplautus obuolius nulupame ir supjaustome gabalėliais. Apšlakstome citrinos sultimis, keliais šaukštais cukraus ir cinamonu.

Išsiverdame pudingą, kaip nurodyta ant pakelio. Pudingo miltelius kartu su cukrumi beriame į obuolių sultis, gerai išmaišome ir kaitiname nuolat maišydami ant nedidelės kaitros, kol sutirštėja. Pudingą šiek tiek atvėsiname ir sumaišome su obuoliais.

Atvėsusią tešlą iškočiojame apskritimo formos ir išklojame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą, padarydami „bortelius“. Sukrečiame obuolių įdarą ir gražiai užlenkiame kraštelius. Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame 50-60 min.

Asmeninio arch. nuotr./Obuolių pyragas su grietinėle
Asmeninio arch. nuotr./Obuolių pyragas su grietinėle

Iškepusį pyragą gerai atvėsiname. Patiekiame su iki standumo išplakta grietinėle. Papuošiame pagal skonį ar kuo turime – šaldytomis uogomis ar tiesiog pabarstę kakavos milteliais.

Asmeninio arch. nuotr./Obuolių pyragas su grietinėle
Asmeninio arch. nuotr./Obuolių pyragas su grietinėle

Skanaus!

Asmeninio arch. nuotr./Obuolių pyragas su grietinėle
Asmeninio arch. nuotr./Obuolių pyragas su grietinėle

Dėkojame Gintarei už receptą!

Kviečiame dalintis bei dalyvauti konkurse ir Jus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų