Pyragui reikės:
Tešlai:
- 250 g miltų,
- 80 g cukraus,
- 125 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
- 1 kiaušinio,
- žiupsnelio druskos,
- šlakelio šalto vandens.
Įdarui:
- 1 kg saldžiarūgščių obuolių,
- 200 g cukraus,
- 2 pakelių vanilinio pudingo,
- 800 ml obuolių sulčių,
- cinamono,
- pusės citrinos sulčių.
Viršui:
- 500 ml riebios „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės,
- 40 g vanilinio cukraus.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį beriame miltus, druską ir cukrų, ant viršaus greitai sutarkuojame šaltą sviestą. Dideliu peiliu viską sumaišome, kad gautųsi trupiniai. Įmušame kiaušinį, pilame šaukštą šalto vandens ir suminkome tešlą. Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldiklį.
Kol tešla šąla, pasiruošiame įdarą. Nuplautus obuolius nulupame ir supjaustome gabalėliais. Apšlakstome citrinos sultimis, keliais šaukštais cukraus ir cinamonu.
Išsiverdame pudingą, kaip nurodyta ant pakelio. Pudingo miltelius kartu su cukrumi beriame į obuolių sultis, gerai išmaišome ir kaitiname nuolat maišydami ant nedidelės kaitros, kol sutirštėja. Pudingą šiek tiek atvėsiname ir sumaišome su obuoliais.
Atvėsusią tešlą iškočiojame apskritimo formos ir išklojame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą, padarydami „bortelius“. Sukrečiame obuolių įdarą ir gražiai užlenkiame kraštelius. Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame 50-60 min.
Iškepusį pyragą gerai atvėsiname. Patiekiame su iki standumo išplakta grietinėle. Papuošiame pagal skonį ar kuo turime – šaldytomis uogomis ar tiesiog pabarstę kakavos milteliais.
Skanaus!
Dėkojame Gintarei už receptą!