Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tobulas užkandis iš „Aurimėlio virtuvės“: burata su spalvingais palydovais

Greita. Sotu. Skanu. Ir labai gražu. Ko daugiau gali reikėti tobulam užkandžiui? Beje, buratą galite keisti mocarela, feta ar kitu mėgstamu sūriu.
Burata su keptais pomidoriukais ir nektarinais
Burata su keptais pomidoriukais ir nektarinais / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nektarinas;
  • sauja vyšninių pomidoriukų;
  • 1 rutuliukas buratos sūrio (galite keisti feta ar mocarela);
  • šiek tiek karijų riešutų;
  • uogų, papuošimui;
  • šviežio baziliko, papuošimui;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Nektariną supjaustome skiltelėmis, pomidoriukus pjauname per pusę. Viską sudedame į kepimo indą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-7min.

2. Į lėkštę dedame buratą, keptus nektarinus ir pomidoriukus, beriame šiek tiek karijų riešutų, papuošiame uogomis ir baziliko lapeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname šviežiai grūstais pipirais.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas