Tobulas užkandis vakarėliui: keptas bri sūris

Bri sūris gali išgelbėti visą vakarėlį ar bent šeimininkės gerą vardą, kai užgriūna netikėti svečiai. Jeigu šaldytuve yra bri sūrio, užkandį pagaminti tetruks tik 10 minučių.
Keptas Kamamberas
Keptas Kamamberas / 123RF.com nuotr.

Dar vienas geras dalykas yra tas, kad šį sūrį galima patiekti ir kaip saldų užkandį, derinant jį su medumi, ir kaip užkandį, patiekiant su skrudinta duona ar krekeriais.

Reikės:

bri sūrio,

kelių šaukštų medaus,

saujos graikinių riešutų.

Arba:

bri sūrio,

šakelės rozmarino,

baltos duonos su grūdais.

Gaminimas:

123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas
123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas

Sūrį suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje arba ant griliaus maždaug 8-10 minučių. Išvyniokite iš folijos, apliekite medumi, apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite.

123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas
123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas

Jeigu norite nesaldaus varianto, sūrį keliose vietose įpjaukite įstrižai, apibarstykite rozmarinais, suvyniokite į folijoje ir kepkite orkaitėje arba ant griliaus maždaug 8-10 minučių. Ant sudrėkintų medinių iešmelių suverkite duonos gabaliukus ir juos paskrudinkite ant griliaus. Patiekite su sūriu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis