Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobulas užkandis vakarėliui: keptas bri sūris

Bri sūris gali išgelbėti visą vakarėlį ar bent šeimininkės gerą vardą, kai užgriūna netikėti svečiai. Jeigu šaldytuve yra bri sūrio, užkandį pagaminti tetruks tik 10 minučių.
Keptas Kamamberas
Keptas Kamamberas / 123RF.com nuotr.

Dar vienas geras dalykas yra tas, kad šį sūrį galima patiekti ir kaip saldų užkandį, derinant jį su medumi, ir kaip užkandį, patiekiant su skrudinta duona ar krekeriais.

Reikės:

bri sūrio,

kelių šaukštų medaus,

saujos graikinių riešutų.

Arba:

bri sūrio,

šakelės rozmarino,

baltos duonos su grūdais.

Gaminimas:

123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas
123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas

Sūrį suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje arba ant griliaus maždaug 8-10 minučių. Išvyniokite iš folijos, apliekite medumi, apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite.

123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas
123RF.com nuotr./Keptas Kamamberas

Jeigu norite nesaldaus varianto, sūrį keliose vietose įpjaukite įstrižai, apibarstykite rozmarinais, suvyniokite į folijoje ir kepkite orkaitėje arba ant griliaus maždaug 8-10 minučių. Ant sudrėkintų medinių iešmelių suverkite duonos gabaliukus ir juos paskrudinkite ant griliaus. Patiekite su sūriu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais