Ingredientai:
braškių sirupui (jo užteks 3–4 kavos porcijoms):
- 150 g braškių, supjaustytų ketvirčiais;
- 50 g cukraus;
- 100 ml vandens.
ledinei braškinei kavai (1 porcijai):
- 3 valg. šaukšt. braškių sirupo;
- ledo kubelių;
- 120 ml riebaus pieno (galite keisti ir augaline alternatyva);
- 60 ml stiprios kavos, šiek tiek atvėsintos.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruoškite braškių sirupą. Į nedidelį prikaistuvį berkite braškes, cukrų, pilkite vandenį, užkaiskite ir maišydami pavirkite ant vidutinės kaitros apie 10 min. Tuomet persunkite per sietelį – gausite tirštą sirupą. Likusius braškių tirščius galite naudoti kitoms reikmėms, o galite mesti į ruošiamą kavą. Leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Kai jau susiruošite gaminti kavą, pirmiausia į aukštą stiklinę pilkite braškių sirupo (jei norite, įmeskite ir pavirtų braškių), tuomet – kavą ir pieną, galiausiai berkite tiek ledo, kiek norisi, ir gerai išmaišykite. Ragaukite nedelsdami.
Sirupo likučius laikykite šaldytuve.