Tobulas vasaros gėrimas – ledinė braškinė kava. Skanausit vėl ir vėl

Vasarą norisi ir atsigaivinti, ir nepritrūkti žvalumo, ir pasimėgauti sezoninėmis gėrybėmis. Jei pasiruošite kavos pagal šį receptą, viską vienu ypu ir gausite! O ką jau kalbėti, kad bus labai labai skanu...
Šalta braškinė kava
Šalta braškinė kava / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

braškių sirupui (jo užteks 3–4 kavos porcijoms):

  • 150 g braškių, supjaustytų ketvirčiais;
  • 50 g cukraus;
  • 100 ml vandens.

ledinei braškinei kavai (1 porcijai):

  • 3 valg. šaukšt. braškių sirupo;
  • ledo kubelių;
  • 120 ml riebaus pieno (galite keisti ir augaline alternatyva);
  • 60 ml stiprios kavos, šiek tiek atvėsintos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite braškių sirupą. Į nedidelį prikaistuvį berkite braškes, cukrų, pilkite vandenį, užkaiskite ir maišydami pavirkite ant vidutinės kaitros apie 10 min. Tuomet persunkite per sietelį – gausite tirštą sirupą. Likusius braškių tirščius galite naudoti kitoms reikmėms, o galite mesti į ruošiamą kavą. Leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.

2. Kai jau susiruošite gaminti kavą, pirmiausia į aukštą stiklinę pilkite braškių sirupo (jei norite, įmeskite ir pavirtų braškių), tuomet – kavą ir pieną, galiausiai berkite tiek ledo, kiek norisi, ir gerai išmaišykite. Ragaukite nedelsdami.

Sirupo likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs