Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobuliau nebūna: drėgnas šokoladinis Dovilės keksas

Vis dar ieškote tobulo šokoladinio pyrago recepto? Dovilė su 15min skaitytojais dalinasi savo atradimu. Tirpstančiam burnoje šokoladiniam keksui drėgnumo suteikia cukinijos, o šilkinę tekstūrą – vietoje sviesto naudojamas aliejus. Nesijaudinkite, cukinijų pyrage niekas net su žiburiu nesuras, visi tik čepsės ir sakys, kad skanesnio šokoladinio pyrago gyvenime nėra ragavę. Tad paragaukite ir jūs.
Šokoladinis keksas
Šokoladinis keksas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 200 g cukraus,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 125 ml aliejaus,
  • 150 g miltų,
  • 50 g kakavos miltelių,
  • nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1 juodojo šokolado plytelės,
  • 250 g cukinijos,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, kol nebesijaus cukraus kruopelių. Suberkite druską, kepimo miltelius, kakavą ir miltus, rapsų aliejų ir gerai išmaišykite. Cukiniją sutarkuokite burokine trintuve arba plonyčiais šiaudeliais ir suberkite į tešlą, gerai išmaišykite. Suberkite mažais gabaliukais sutrupintą juodąjį šokoladą. Išmaišykite.

Kekso formą ištepkite rapsų aliejumi, pabarstykite miltais ir sukrėskite tešlą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite į vidurį įsmeigdami medinį pagaliuką.

Norisi dar šokoladiškiau? Apliekite keksą tirpintu šokoladu.

Skanaus! Ir ačiū Dovilei už receptą!

Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai