Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 200 g cukraus,
- 10 g vanilinio cukraus,
- 125 ml aliejaus,
- 150 g miltų,
- 50 g kakavos miltelių,
- nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 juodojo šokolado plytelės,
- 250 g cukinijos,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, kol nebesijaus cukraus kruopelių. Suberkite druską, kepimo miltelius, kakavą ir miltus, rapsų aliejų ir gerai išmaišykite. Cukiniją sutarkuokite burokine trintuve arba plonyčiais šiaudeliais ir suberkite į tešlą, gerai išmaišykite. Suberkite mažais gabaliukais sutrupintą juodąjį šokoladą. Išmaišykite.
Kekso formą ištepkite rapsų aliejumi, pabarstykite miltais ir sukrėskite tešlą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite į vidurį įsmeigdami medinį pagaliuką.
Norisi dar šokoladiškiau? Apliekite keksą tirpintu šokoladu.
Skanaus! Ir ačiū Dovilei už receptą!
Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.