„Iki“ mėsos technologas Gintaras Bačkovas įsitikinęs – svarbiausia sąlyga geram kepsniui yra kokybiška mėsa, o visa kita – tik priedai.
„Pirkėjai labiausiai vertina Lietuvoje užaugintą mėsą, nes lietuviška šviežia mėsa pasižymi aukšta kokybe, negana to, pristatoma į parduotuves per itin trumpą laiką. „Iki“ parduotuvėse pirkėjai visada turi galimybę gauti kokybiškos šviežios mėsos, nes jai keliame aukščiausius reikalavimus ir esame ramūs, kad klientams pasiūlome tik geriausią prekę“, – komentuoja G.Bačkovas.
Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė teigia, kad pirkėjai išties vertina galimybę kasdien gauti šviežios mėsos: prekybos tinklas pasirinkęs į savo parduotuves tiekti mėsą būtent iš Lietuvos gamintojų, nes tai leidžia užtikrinti maksimalų jos šviežumą, kontrolę ir kokybę.
„Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento, o sveriamos mėsos skyriuje absoliučiai visa vištiena, kiauliena bei jautiena – tik lietuviškos kilmės. Tačiau pirkėjai dažnai renkasi ir „Iki“ jau pagamintus šašlykus, dešreles, kepsnius ir pan. Vitrinose esantys šviežios mėsos gaminiai – mėsininkų gaminami pačiose parduotuvėse: vietoje yra kemšamos dešrelės, marinuojami sveriami gaminiai, skirti griliui“, – priduria G.Kitovė.
Na, o jau kai įsigysite kokybiškos mėsos, beliks įjungti fantaziją ir skaniai ją pamarinuoti, o tada – šast ant griliaus ir mėgaujamės! Pateikiame tris įdomias marinatų galimybes. Bandykite ir atraskite.
ALYVUOGIŲ IR ANANASŲ MARINATAS
Jums reikės:
- 1 kg vištienos arba kiaulienos
- alyvuogių aliejaus
- ananasų sulčių
- smulkintų svogūnų
- kelių skiltelių smulkintų česnakų
- sojų padažo, šauštelio ar kelių medaus
Kaip ruošti? Visus ingredientus sudėkite į indą, skirtą mėsai marinuoti, ir gerai jais ištrinkite mėsą. Palaikykite kelias valandas ar pusdienį, o tada kepkite mėsą.
MARINATAS SU MINERALINIU
Jums reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės (galite naudoti ir vištieną)
- 1 citrinos išspaustos sultys
- 3 svogūnai
- 500 ml silpnai gazuoto mineralinio vandens
- druskos
Kaip ruošti? Išspauskite sultis iš citrinos, čia pat sutarkuokite svogūnus, gerai išmaišykite. Gautą masę pilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite rankomis. Tuomet supilkite mineralinį vandenį, uždenkite ir marinuokite šaltai mažiausiai 3 val., bet galima ir pernakt.
GAIVUS GREIPFRUTO MARINATAS
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 0,5 valg. šaukšt. garstyčių
- žiupsnis grūstų ar stambiai maltų juodųjų pipirų
- 1 valg. šaukšt. medaus
- 1 valg. šaukšt. aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos
- 1 nedidelio greipfruto arba 1 apelsino išspaustos sultys
Kaip ruošti? Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus likusius ingredientus, o tada užpilkite ant mėsos ir gerai ją apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų. Dėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai porą valandų, ilgiausia – pernakt.
Skanaus!