„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tobulos grilio mėsos paslaptis: svarbiausia sąlyga ir trys netikėti marinatų receptai

Kokia vasara be grilio ir skonių paieškų? Ne paslaptis, kad tobulas grilis būna tada, kai ant jo čirška kokybiška mėsa, o jeigu ji dar ir gardžiai marinuota – beliks tik apsilaižyti pirštus. Taigi viso labo teturime dvi užduotis – išsirinkti kokybišką mėsą ir išbandyti naują marinatą.
Marinuota mėsa
Marinuota mėsa / Shutterstock nuotr.

„Iki“ mėsos technologas Gintaras Bačkovas įsitikinęs – svarbiausia sąlyga geram kepsniui yra kokybiška mėsa, o visa kita – tik priedai.

„Pirkėjai labiausiai vertina Lietuvoje užaugintą mėsą, nes lietuviška šviežia mėsa pasižymi aukšta kokybe, negana to, pristatoma į parduotuves per itin trumpą laiką. „Iki“ parduotuvėse pirkėjai visada turi galimybę gauti kokybiškos šviežios mėsos, nes jai keliame aukščiausius reikalavimus ir esame ramūs, kad klientams pasiūlome tik geriausią prekę“, – komentuoja G.Bačkovas.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė teigia, kad pirkėjai išties vertina galimybę kasdien gauti šviežios mėsos: prekybos tinklas pasirinkęs į savo parduotuves tiekti mėsą būtent iš Lietuvos gamintojų, nes tai leidžia užtikrinti maksimalų jos šviežumą, kontrolę ir kokybę.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Iki“ parduotuvė Šeškinėje
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Iki“ parduotuvė Šeškinėje

„Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento, o sveriamos mėsos skyriuje absoliučiai visa vištiena, kiauliena bei jautiena – tik lietuviškos kilmės. Tačiau pirkėjai dažnai renkasi ir „Iki“ jau pagamintus šašlykus, dešreles, kepsnius ir pan. Vitrinose esantys šviežios mėsos gaminiai – mėsininkų gaminami pačiose parduotuvėse: vietoje yra kemšamos dešrelės, marinuojami sveriami gaminiai, skirti griliui“, – priduria G.Kitovė.

Na, o jau kai įsigysite kokybiškos mėsos, beliks įjungti fantaziją ir skaniai ją pamarinuoti, o tada – šast ant griliaus ir mėgaujamės! Pateikiame tris įdomias marinatų galimybes. Bandykite ir atraskite.

Shutterstock nuotr./Marinuota mėsa
Shutterstock nuotr./Marinuota mėsa

ALYVUOGIŲ IR ANANASŲ MARINATAS

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos arba kiaulienos
  • alyvuogių aliejaus
  • ananasų sulčių
  • smulkintų svogūnų
  • kelių skiltelių smulkintų česnakų
  • sojų padažo, šauštelio ar kelių medaus

Kaip ruošti? Visus ingredientus sudėkite į indą, skirtą mėsai marinuoti, ir gerai jais ištrinkite mėsą. Palaikykite kelias valandas ar pusdienį, o tada kepkite mėsą.

MARINATAS SU MINERALINIU

Jums reikės:

  • 2 kg kiaulienos sprandinės (galite naudoti ir vištieną)
  • 1 citrinos išspaustos sultys
  • 3 svogūnai
  • 500 ml silpnai gazuoto mineralinio vandens
  • druskos

Kaip ruošti? Išspauskite sultis iš citrinos, čia pat sutarkuokite svogūnus, gerai išmaišykite. Gautą masę pilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite rankomis. Tuomet supilkite mineralinį vandenį, uždenkite ir marinuokite šaltai mažiausiai 3 val., bet galima ir pernakt.

GAIVUS GREIPFRUTO MARINATAS

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 0,5 valg. šaukšt. garstyčių
  • žiupsnis grūstų ar stambiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. šaukšt. medaus
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos
  • 1 nedidelio greipfruto arba 1 apelsino išspaustos sultys

Kaip ruošti? Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus likusius ingredientus, o tada užpilkite ant mėsos ir gerai ją apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų. Dėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai porą valandų, ilgiausia – pernakt.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs