Ingredientai:
- 600-700 g įvairiaspalvių mažų pomidoriukų;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. balzaminio arba kokybiško raudonojo vyno acto;
- 2 česnako skiltelės, sutrintos;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų šviežių raudonėlių;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų šviežių bazilikų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pomidoriukus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite perpus. Suberkite juos į didelį dubenį. Supilkite ant pomidoriukų alyvuogių aliejų, actą, suberkite žoleles.
2. Česnaką nedideliame dubenėlyje ar grūstuvėje sutrinkite su druska ir pipirais, kad taptų pastos konsistencijos. Šią masę dėkite ant pomidorų ir labai labai gerai viską išmaišykite.
3. Tiekite dideliame dubenyje, kad kiekvienas įsidėtų, arba individualiuose dubenėliuose.