Tobulos pomidoriukų salotos: ar atspėsit, kas paryškins jų skonį?

Gerai prinokusius, mažučius pomidoriukus galima valgyti it kokius saldainius – mesti į burną ir mėgautis. O galima ruošti salotas, kurioms jokių kitų daržovių nė nereikės, tik šiek tiek žalumynų ir dar kai ko. Išbandykite!
Pomidoriukų salotos
Pomidoriukų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 600-700 g įvairiaspalvių mažų pomidoriukų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio arba kokybiško raudonojo vyno acto;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų šviežių raudonėlių;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų šviežių bazilikų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pomidoriukus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite perpus. Suberkite juos į didelį dubenį. Supilkite ant pomidoriukų alyvuogių aliejų, actą, suberkite žoleles.

2. Česnaką nedideliame dubenėlyje ar grūstuvėje sutrinkite su druska ir pipirais, kad taptų pastos konsistencijos. Šią masę dėkite ant pomidorų ir labai labai gerai viską išmaišykite.

3. Tiekite dideliame dubenyje, kad kiekvienas įsidėtų, arba individualiuose dubenėliuose.

Vida Press nuotr./Pomidoriukų salotos
Vida Press nuotr./Pomidoriukų salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų