Tobulų ledų receptai: įrangos nereikės, o ingredientai – 4, 3, 2 ar vos 1!

Ledus mėgstame visi, o vasara – pats metas jais mėgautis kasdien. Žinoma, šaltojo skanėsto nesunku nusipirkti, tačiau jei norite būti tikri dėl sudėties, reguliuoti saldumo lygį, pagaliau, pasimėgauti pačiu gaminimo procesu, laikas gaminti naminius ledus. Dažnai klaidingai manoma, jog ledams būtina speciali gaminimo mašina, taip pat nemažai ingredientų. Nieko panašaus!
Bananiniai ledai
Bananiniai ledai / Vida Press nuotr.

Žinoma, ir speciali įranga praverčia, ir ingredientų sąrašas gali būti ilgas, tačiau mes siūlome receptus, kurie yra išties minimalistiniai – vos keli ar net vienas (!) ingredientas, mažai darbo, beliks tik sulaukti, kol ledai sustings.

Ledai iš 4 ingredientų: bananiniai su datulėmis ir kakava

Ingredientai:

  • 2 dideli, labai gerai sunokę bananai;
  • 3 didelės Medjoul datulės;
  • 1-2 valg. šaukšt. nesaldintų kakavos miltelių;
  • 5 valg. šaukšt. augalinio ar paprasto „pieno“.

Gaminimas:

1. Šaldytus bananus suberkite į elektrinio virtuvinio kombaino indą. Pašalinkite datulių kauliukus, o tada sudėkite jas į indą su bananais.

2. Suberkite kakavą, įpilkite 5 šaukštus migdolų „pieno“ (arba kito augalinio, arba paprasto pieno) ir viską smulkinkite, kol susidarys kreminė ledų masė. Jei ledai per kieti, pilkite dar po vieną šaukštą „pieno“, kol taps norimos konsistencijos.

3. Skanaukite iškart arba palaikykite šaldytuve porą valandų.

Vida Press nuotr./Bananiniai ledai su kakava
Vida Press nuotr./Bananiniai ledai su kakava

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų