Ingredientai:
- 250 g varškės
- 200 g džiovintų goji uogų
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 200 g miltų
- 100 g sviesto (tirpinto)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
-
Paruoškite uogas. Džiovintas goji uogas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite mirkti apie 10-15 minučių, kad jos suminkštėtų. Po to nukoškite ir nusausinkite.
-
Pasiruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps šviesi ir puri. Į kiaušinių ir cukraus mišinį supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišykite tol, kol gausite vienalytę tešlą.
-
Sumaišykite varškę ir goji uogas. Varškę švelniai sutrinkite šakute ir įmaišykite į tešlą. Tuomet, į tešlą įmaišykite paruoštas goji uogas.
-
Kepimas. Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 40-50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos ir pagels. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.
-
Atvėsinimas Ir patiekimas. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti formoje. Atvėsusį pyragą išimkite iš formos ir patiekite. Galite pabarstyti cukraus pudra, papuošti šviežiomis uogomis arba, jei mėgstate saldžiai, užpilti kondensuoto pieno, lyg padažą.
Daugiau gardžių receptų ir sodo naujienų rasite derlingas.lt.