Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tokio gėrimo dar neragavot: naminė šalta arbūzinė arbata

Visi puikiai žinome, jog arbūzuose gausu vandens, ne veltui jie taip gaivina. Iš arbūzų galima ruošti net vasariškus gėrimus, vieno tokio receptu ir dalinamės. Beje, cukraus kiekis nurodomas tik preliminariai, o kiek tiksliai berti, reguliuokite pagal norimą saldumą.
Arbūzinis gėrimas
Arbūzinis gėrimas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 l vandens;
  • 150 g cukraus;
  • 6–7 pakeliai geros juodos arbatos;
  • 600–700 g arbūzo be žievės;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų žaliųjų citrinų (laimo) sulčių;
  • šviežios mėtos lapelių, patiekimui (nebūtina).

Gaminimas:

1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų užvirkite ant vidutinės kaitros ir pavirkite, kol cukrus visiškai ištirps. Nukaiskite ir sumeskite į skystį arbatos pakelius. Palaikykite 10 min., kol arbata pritrauks.

2. Elektriniame smulkintuve ar kokteilinėje sutrinkite arbūzus kartu su žaliosios citrinos (laimo) sultimis. Per sietelį supilkite į didelį ąsotį, čia pat pilkite ir arbatą, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.

3. Tiekiant į stiklines pirmiausiai berkite ledukų, o tuomet pilkite gėrimo bei papuoškite mėtų lapeliais. Neberkite ledukų tiesiai į ąsotį, nes šie ims tirpti ir atskies gėrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos