Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tokio užkandžio dar nebandėt: su sezamais keptas fetos sūris, aplietas medumi

Kepti varškę ar prancūzišką sūrį su baltuoju pelėsiu – jokia naujiena, tai populiarus ir madingas užkandis. O ar kada bandėte kepti charakteringai sūrstelėjusį fetos sūrį? Apibarstytas sezamo sėklomis, o iškeptas patiekiamas su medumi, jis taps skanėstų skanėstu. Išbandykite jau šį savaitgalį!
Fetos sūris ir sezamo sėklos
Fetos sūris ir sezamo sėklos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 gabalas fetos sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 5 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • šviežių čiobrelių lapelių;
  • skysto medaus (patiekimui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidukę kepimo formą – išklokite ją kepimo popieriumi.

2. Išpakuokite fetos sūrį ir kiek įmanoma jį nusausinkite.

3. Pasiruoškite 3 lėkštes: į vieną berkite miltus, į antrąją muškite ir paplakite kiaušinį, į trečiąją berkite sezamo sėklas.

4. Pirmiausia sūrį apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – sezamo sėklose, kad jį kuo geriau apliptų.

5. Dėkite sūrį į kepimo formą, pabarstykite čiobreliais ir kiškite į orkaitę. Kepkite 15–20 min., kol sėklos taps gražios auksinės spalvos.

6. Apšlakstykite iškepusį sūrį skystu medumi ir tiekite dar šiltą. Skanu su prancūziško batono riekelėmis, duonos lazdelėmis ar krekeriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas